hoofdmenu

Lijstenatelier André Weda

Laatste week

Herman van der Hoff - collages en landschappen in olieverf

Tentoonstelling t/m 25-11-2017 > Castricum
(2)

Herman van der Hoff (1951) geboren te Utrecht, sinds lange tijd woonachtig in het mooie Wormer.

In eerste instantie als student is hij daarna ruim 38 jaar als docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten verbonden geweest. Sindsdien is hij dagelijks in zijn atelier bezig met zijn eigen werk. Uiteraard beheerst hij diverse technieken maar schroomt nooit om wat nieuws te proberen en te ontdekken.

Zijn werken ondergaan een heel ontwikkelingsproces. Zo kan het zijn dat een schilderij gaandeweg er totaal anders uitziet dan bij de eerste opzet. Hierdoor ontstaat een mooie gelaagdheid in kleuren en structuren. Als kunstenaar is hij niet snel tevreden over het resultaat. Is een werk in zijn ogen nog niet af dan mag het zijn atelier niet verlaten. Het gebeurt wel eens dat een aantal werken , die te lang in de la blijven liggen, een nieuw leven krijgen doordat hij ze verscheurt of op andere wijze verwerkt. Door gebruik te maken van de verscheurde werken en door toevoeging van eventueel andere materialen maakt hij de schitterendste collages die tot de verbeelding spreken.

Na zijn pensioen in 2015 vond hij de rust en de ruimte om te werken aan wat zich het beste laat omschrijven als geabstraheerde landschappen in olieverf. Inspiratiebron voor deze werken is zijn geliefde Ierland. Herkenbaar zijn de stoere rotspartijen en de fraaie landschappen. Anders dan de foto’s doen vermoeden is dit werk, in tegenstelling tot de collages, vrij klein van formaat. Een pareltje aan de wand waar je zo in weg kunt dromen.

Sinds 1980 exposeert Herman van der Hoff geregeld in binnen- en buitenland en heeft hij met zijn werk ook al diverse kunstprijzen gewonnen.

Lijstenatelier André Weda

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Grafiek

Ambachtelijk werkende lijstenmakerij. Met meer dan 30 jaar ervaring is Lijstenatelier André Weda een begrip in Castricum en omstreken. Handgemaakte profielen, vergulden van lijsten, op kleur gemaakte lijsten het kan allemaal.
Behalve lijstenmaker is André Weda ook groot kunstliefhebber en worden er regelmatig exposities gehouden. Kijk op de website voor meer informatie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zaterdag: 10.00 - 17.30 uur en op afspraak.

Lijstenatelier André Weda
Torenstraat 38
1901 EE Castricum
Nederland
Tel: 0251-658600

andreweda.nl

Lijstenatelier André Weda Castricum

Handgestoken lijst - Restauratie - Vergulden


60 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Lijstenatelier André Weda"