Galerie SPW59

Expositie is afgelopen

"VROUWELIJKE ICONEN EN SYMBOLEN"

Tentoonstelling 10-09-2016 t/m 16-10-2016 > Haarlem
Galerie SPW59 VROUWELIJKE ICONEN EN SYMBOLEN
De Open Monumentendag 10 en 11 september staat in het teken van " Ikonen en symbolen". De Expositie in Galerie SPW59 heeft "Vrouwelijke iconen" uit de geschiedenis (Kenau, Maria Magdalena e.a.) en symbolen als thema .

Exposanten:
Julia Henneman - Sarah Maernhoudt - Adine Mansholt - Ria van Kooten - Alexa Hillen

De plaats waar Galerie SPW59 gevestigd is, is een plek met historie .
Het huis, in 1896 oorspronkelijk gebouwd als winkelpand, heeft zo’n 80 jaar gefungeerd als buurtsuper “Simon de Wit”. Bovendien heeft Kenau Simonsdochter Hasselaer met haar man op deze plaats gewoond. Kenau leverde tijdens het Beleg van Haarlem een heldhaftige strijd tegen de Spanjaarden. In 1544 trouwde Kenau – achttien jaar oud – met Nanning Gerbrantsz. Borst. Het echtpaar woonde aanvankelijk in de Hagestraat, niet ver van Nannings ouderlijk huis in de Spaarnwouderstraat, dat doorliep tot aan het Spaarne (de tegenwoordige Houtmarkt) en waar Nannings vader een scheepstimmerwerf had. Later – onbekend is wanneer – verhuisden zij naar dat ouderlijk huis.
De oude winkelruimte is inmiddels permanent ingericht als Galerie SPW59 met daarachter in de voormalige opslagruimte van de winkel een B&B genaamd KenauSHome.

Adres:
Galerie SPW59, Spaarnwouderstraat 59, 2011 AB Haarlem

Openingstijden: zaterdag 10 en zondag 11 september van 10:00 - 17:00 uur.

Mocht U niet in de gelegenheid zijn om deze bijzondere expositie op de opengestelde dagen te bezoeken: bezichtiging is ook mogelijk op afspraak
M: 06-13187587 of mail galerie.spw59@upcmail.nl.
U bent van harte welkom!
Galerie SPW59 Haarlem

Galerie SPW59, gelegen in het historische centrum van Haarlem, is ook een kleinschalige, lichte én sfeervolle lokatie voor een workshop, presentatie, vergaderen, of huiskamerconcert! Ook zéér geschikt als fotoshoot/film locatie. De ruimte van 70 m2 heeft de juiste mix van stoere, industriële uitstraling met strakke witte muren.
Ruimte voor max. 30 -40 personen (afhankelijk van aktiviteit).
Huur per dagdeel mogelijk, met gebruik van volledig ingerichte keuken en toilet. Beamer, wiffi en flipover en stalen sokkels beschikbaar. Goede verlichting en akoestiek.
Mail bij interesse voor de mogelijkheden.

Combinatie met een overnachting in de erachter gelegen B&B KenauSHome (2 persoons luxe kamer) behoort tot de mogelijkheid.

Het NS station Haarlem en het busstation liggen op 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam CS bent u met 15 minuten op NS Haarlem.
Vraag naar de mogelijkheden.

https://www.facebook.com/GalerieSPW59/ en https://www.instagram.com/galeriespw59/
https://www.facebook.com/Kenaushome/ en https://www.instagram.com/kenaushome/

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Stuur een bericht naar Galerie SPW59