hoofdmenu
volgende Galerie in Haarlem
favorietenVerwijder uit favorieten
8 (8)

Galerie SPW59

Expositie is afgelopen

Pastelportretten van Marga van Doorn

Tentoonstelling 07-09-2017 t/m 20-09-2017 > Haarlem
Galerie SPW59 Pastelportretten van Marga van Doorn

Marga van Doorn tekende al van jongs af aan. Hoewel ze aanvankelijk naar de Rietveldacademie wilde, kwam ze uiteindelijk in de journalistiek terecht. Ze schreef 2 boeken. De laatste werd onlangs uitgebracht “Ik heb u liever lief’, over haar dementerende moeder.
Het tekenen en schilderen, is ze naast haar journalistieke werk altijd blijven doen. Zeven jaar geleden heeft het tekenen een vlucht genomen. Inmiddels heeft zij zich met ongekend veel plezier toegelegd op het maken van pastelportretten. Daarbij staat haar liefde voor de mens centraal. Zij noemt zichzelf een idealiste die blijft geloven dat het mogelijk is de wereld mooier te maken als we allemaal wat liever voor elkaar zijn. Vanuit dat idee heeft zij de stichting Rose around the World opgericht. In haar portretten heeft zij een witte roos als symbool van liefde verwerkt. Voor meer informatie hierover www.rosearoundtheworld.com.

Zaterdag 9 en zondag 10 september kunt u haar werk komen bezichtigen tijdens het Open Monumentenweekend van 10 -17 uur. U bent van harte welkom.

Galerie SPW59

  • Tekeningen

MARIJKE SCHALWIJK werkt graag op grote vellen papier als beelddrager met de materialen verf, inkt , pastel en (momenteel vooral) met houtskool of met een mix van deze materialen.

MIRJAM LINK tekent de portretten doorgaans op wit papier met houtskool en pastelkrijt, door deze combinatie en de humor wordt het thema naar nu gehaald.

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Galerie SPW59
Spaarnwouderstraat 59
2011AB Haarlem
Nederland
Tel: 06-13187587

Galerie SPW59 Haarlem

Op het prikbord


7 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Galerie SPW59"