Galerie SPW59

Expositie is afgelopen

BOB ART EXPO "TEN YEARS 2020"

Tentoonstelling 21-03-2020 t/m 09-08-2020 > Haarlem
Galerie SPW59 BOB ART EXPO TEN YEARS 2020
Galerie SPW59 BOB ART EXPO TEN YEARS 2020 (2)
Galerie SPW59 BOB ART EXPO TEN YEARS 2020 (3)
In samenwerking met Galerie SPW59 organiseren de nabestaanden van Bob Nieuwenhuysen(1946-2010) 10 jaar na zijn overlijden een verkoopexpositie van zijn omvangrijke oeuvre. Het doel is, dat zijn werk weer een nieuw thuis krijgt i.p.v. in de opslag te verstoffen. Daarom worden alle werken tegen een zéér aantrekkelijke prijs (50,- voor etsen in passe-partout tot 300,- voor grote schilderijen) verkocht.
Bob Nieuwenhuysen was een erkend kunstenaar die in de jaren 70 veel bekendheid genoot dankzij zijn schilderijen van het polderlandschap in de Haarlemmermeer. Daarnaast was Bob een gewaardeerd docent op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KBAK) in Den Haag.
“Nieuwenhuysens vroege schilderijen vormen eigenlijk zorgvuldig geschilderde documenten van het onooglijke in de zich genadeloos ontwikkelende polder”. In de periode daarna ontwikkelt zijn werk zich naar ‘ogenschijnlijk’ abstract, met het landschap en de natuur als terugkerend thema. “Wat overblijft is een strenge, architectonische opstelling waarin de ruimtelijke essentie van het polderlandschap teruggebracht wordt tot een icoon, een teken”.

Bob’s werk kent een grote diversiteit aan het gebruik van verschillende technieken en materialen zoals etsen, houtsneden, collages en tekeningen. Bob leefde ‘geen dag zonder lijn’.

HAAL BOB ART IN JE HUIS

Meer info over Bob en zijn werk: www.bobnieuwenhuysen.nl
https://www.instagram.com/galeriespw59/ of facebook.com/galeriespw59/

Wij zijn vanaf 20 juli dagelijks geopend. Je kunt ons ook vooraf een bericht per mail (galerie.spw59@upcmail.nl) sturen of een telefonische (06-13187587) afspraak maken.
Galerie SPW59 Haarlem

Galerie SPW59, gelegen in het historische centrum van Haarlem, is ook een kleinschalige, lichte én sfeervolle lokatie voor een workshop, presentatie, huiskamerconcert of privat diner! Ook zéér geschikt als fotoshoot/film locatie. De ruimte van 70 m2 heeft de juiste mix van stoere, industriële uitstraling met strakke witte muren.
Ruimte voor max. 30-50 personen (afhankelijk van aktiviteit).
Huur per dagdeel mogelijk, met gebruik van volledig ingerichte keuken en toilet. Beamer, wiffi en flipover en stalen sokkels beschikbaar. Goede verlichting en akoestiek.

Combinatie met een overnachting in de erachter gelegen B&B KenauSHome (2 persoons luxe kamer) behoort tot de mogelijkheid.

Het NS station Haarlem en het busstation liggen op 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam CS bent u met 15 minuten op NS Haarlem.
Vraag naar de mogelijkheden.

https://www.facebook.com/GalerieSPW59/ en https://www.instagram.com/galeriespw59/
https://www.facebook.com/Kenaushome/ en https://www.instagram.com/kenaushome/

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Stuur een bericht naar "Galerie SPW59"