Galerie SPW59

Expositie Galerie SPW59

Tentoonstelling t/m 29-08-2021 > Haarlem
Galerie SPW59 Expositie Galerie SPW59
Een nieuwe expositie bij galerie SPW59 van twee kunstenaars, Peter Balm (schilderijen) en Jannie van der Wel (keramiek). Landschap & architectuur zijn hun overeenkomsten, die ze beiden op een andere manier tot verbeelding brengen.

Peter Balm (1943) is, na zijn opleiding aan de Amsterdamse Grafische School, zijn hele loopbaan werkzaam geweest in de grafische industrie. Later volgde hij de schilderopleiding aan de Kunstacademie Haarlem. Als kind maakte hij vele tekeningen en daar is hij vervolgens nooit meer mee gestopt. Zijn werk bestaat vooral uit acrylschilderijen, meestal op doek en soms op paneel. Hoewel zijn aandachtsveld breed is wordt hij toch vooral aangetrokken door het landschap. Het bijzondere in zijn werk is dat hij niet zozeer fraaie idyllische plekjes schildert maar een voorkeur heeft voor de sfeer van gebieden in onze woon- en werkomgeving. Een zekere fascinatie voor architectonische en industriële onderwerpen is duidelijk zichtbaar.
Zie ook website www.flickr.com/photos/peterbalm

Jannie van der Wel (1955) studeerde in 1987 af aan de lerarenopleiding te Rotterdam als docent handvaardigheid. Daar ontdekte ze de vele mogelijkheden van klei. Bij Peter Terwiel volgde zij draai- en glazuurlessen en om zich verder te ontwikkelen in verschillende stooktechnieken volgde zij diverse workshops. Jannie van der Wel maakt objecten die zij meestal opbouwt uit plakken klei. De objecten verwijzen naar de architectuur en naar de natuur uit haar omgeving, maar ook uit andere landen. Kenmerkend voor Jannies werk is het lijnenspel en het contrast tussen gladde en ruwe vlakken.
Ze vindt het een uitdaging om uitvoerig te experimenten met diverse stooktechnieken. Dit resulteert in een fraaie eenheid van vorm, textuur en kleur. Spannende vormen die erom vragen aangeraakt te worden.
Sinds een aantal jaar worden de objecten (steengoed) steeds vaker op een hoge temperatuur gestookt en maakt ze ook buitenobjecten, gedenktekens en grafmonumenten.
Zie ook website https://jannievanderwel.wixsite.com/mysite

Galerie SPW59 is geopend zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021 van 13-17 uur.
Andere dagen op afspraak of gewoon aanbellen.
Spaarnwouderstraat 59 - 2011 AB Haarlem - 0613187587
Voor aangepaste openingstijden, volg ons op
www.facebook.com/galeriespw59 en https://www.instagram.com/galeriespw59/
Galerie SPW59 Haarlem

Galerie SPW59, gelegen in het historische centrum van Haarlem, is ook een kleinschalige, lichte én sfeervolle lokatie voor een workshop, presentatie, huiskamerconcert of privat diner! Ook zéér geschikt als fotoshoot/film locatie. De ruimte van 70 m2 heeft de juiste mix van stoere, industriële uitstraling met strakke witte muren.
Ruimte voor max. 30-50 personen (afhankelijk van aktiviteit).
Huur per dagdeel mogelijk, met gebruik van volledig ingerichte keuken en toilet. Beamer, wiffi en flipover en stalen sokkels beschikbaar. Goede verlichting en akoestiek.

Combinatie met een overnachting in de erachter gelegen B&B KenauSHome (2 persoons luxe kamer) behoort tot de mogelijkheid.

Het NS station Haarlem en het busstation liggen op 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam CS bent u met 15 minuten op NS Haarlem.
Vraag naar de mogelijkheden.

https://www.facebook.com/GalerieSPW59/ en https://www.instagram.com/galeriespw59/
https://www.facebook.com/Kenaushome/ en https://www.instagram.com/kenaushome/

Openingstijden

Bezichtiging op afspraak M: 06-13187587 of E: galerie.spw59@upcmail.nl.
Ook s'avonds en in de weekends mogelijk.

Stuur een bericht naar "Galerie SPW59"