Museum Noordwijk

Expositie is afgelopen

Maria Montessori, door het kind naar een nieuwe wereld

Tentoonstelling 18-10-2014 t/m 22-02-2015 > Noordwijk
Museum Noordwijk Maria Montessori, door het kind naar een nieuwe wereld

In het kader van het Maria Montessori Memoriejaar start op zaterdag 18 oktober 2014 de tentoonstelling ‘Door het kind naar een nieuwe wereld’ in Museum Noordwijk.

Het Montessorionderwijs is een zorgvuldig opgebouwde onderwijsmethode, waarbij een kind zich zo veel mogelijk in zijn eigen tempo, gebruik makend van eigen kunnen, kan ontwikkelen met behulp van speciaal ontworpen Montessorimaterialen die door de firma Nienhuis worden geproduceerd.
Naast deze onderwijsmaterialen zijn op deze tentoonstelling ook persoonlijke items van Maria Montessori, zoals; haar toga, ‘de gouden troon’, haar rekenmachine, diverse penningen, onderscheidingen en foto's te zien.

Museum Noordwijk

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Museum Noordwijk is gevestigd in een fraai behouden gebleven, 400 jaar oude binnenduinse hoeve. Het museum heeft de grootste museale collectie plateel van Porceleinfabriek de Kroon, met meerdere werken van Henri Breetvelt. Naast een collectie schilderkunst van rond 1900 beschikt het museum ook over beeldhouwwerk van Oswald Wenckebach en Charlotte van Pallandt. Er worden per jaar twee tentoonstellingen georganiseerd.

Openingstijden

maandag t/m zaterdag 11.00 - 17.00 uur
zondag 14.00 -17.00 uur

Contact


Museum Noordwijk
Jan Kroonsplein 4
2202 JC Noordwijk
Nederland
Tel: 0713617884

www.museumnoordwijk.nl
1000 dagen geleden bijgewerkt

Museum Noordwijk Noordwijk
Museum Noordwijk Noordwijk (2)

Stuur een bericht naar "Museum Noordwijk"