GrachtenGalerie

Meer...
Expositie is afgelopen

Animaux

Tentoonstelling 21-10-2012 t/m 06-12-2012 > Utrecht
GrachtenGalerie Animaux

Koeien aan de Lek van Corry Kooij

GrachtenGalerie Animaux (2)

Steenbok van Karel Gomes

GrachtenGalerie Animaux (3)

Bokje van Nicole Ladrak

GrachtenGalerie Animaux (4)

Eend van Joep Verheijden

De expositie, 'Animaux' getiteld, is een thematische expositie over dieren en toont werk van 10 kunstenaars en omvat bronzen beelden, olieverf op doek, pastel, mixed media, textiel, tekeningen en kinetische kunst.

Deelnemende kunstenaars:
Vivian Bremer, Claire Duval, Karel Gomes, Hans Jouta, Corry Kooy, Nicole Ladrak, Caroline Mulders, Leon van Opstal, Tabitha Sluis en Joep Verheijden.

Uitgelicht:
Karel Gomes (1930) studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Hij werkt figuratief maar wil niet tot enige kunststroming gerekend worden. Beelden van Karel Gomes bevinden zich onder andere in het Rijksmuseum, het Amsterdams Historisch Museum en het Centraal Museum in Utrecht. Hij is de enige levende kunstenaar die werk heeft staan in het Rijksmuseum. Op deze expositie presenteren wij een aantal dierenbeelden die Karel de afgelopen maanden voltooid heeft.

Aansluiting Bockbierfestival Utrecht:
Wat de expositie nog meer invulling geeft is de samenwerking met het Bockbierfestival. De kunstenaars hebben om die reden in verschillende disciplines een 'bokje' gemaakt. Daarom zullen we tijdens de opening Bockbier schenken met een bijpassend hapje erbij zoals u van ons gewend bent. Op zaterdag 20 oktober kunt u tussen 14.00 - 17.00 alvast komen voorproeven, dan zijn de hapjes en Bockbiertjes al te verkrijgen en de kunst al te bewonderen.

Anders zien we u graag tijdens de officiële feestelijke opening op zondag 21 oktober van 14.00-17.00.

Of u kunt zich alvast inschrijven voor de Bockbierproeverij die in november plaats zal vinden. Onder leiding van een nog nader bekend te maken (verassing!) ware kenner proeft u diverse Bockbieren. Tussendoor krijgt u steeds een tongstrelend hapje om de smaakpapillen nog verder te prikkelen.
Bij deze proeverij kunt u als individu aansluiten maar deze is ook erg leuk om met een groepje vrienden te boeken.

Graag tot in de GrachtenGalerie!

GrachtenGalerie

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

De GrachtenGalerie bevindt zich op een van de mooiste plekjes van Utrecht — de Oudegracht — boven de historische, Utrechtse werfkelders . Om de zes à acht weken wisselen wij van expositie, tentoongesteld van jonge en gevestigde kunstenaars met als uitgangspunt moderne hedendaagse kunst.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op een van de gezellige openingen of tijdens openingstijden. Ook is het mogelijk om de galerie op afspraak te bezoeken.

Wij zien ernaar uit u als gast te mogen ontvangen!

Jolien Verhaegen & Caroline Mulders

Openingstijden

Wo t/m zo van 12:00 - 17:00 uur en op afspraak

Contact


GrachtenGalerie
Oudegracht 185
3511NE Utrecht
Nederland
Tel: 31626382951

www.grachtengalerie.nl
355 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "GrachtenGalerie"