ZERP Galerie

Expositie is afgelopen

Monumental Shift

Tentoonstelling 03-02-2019 t/m 03-03-2019 > Rotterdam
ZERP Galerie Monumental Shift
Hans de Wit, Eclipse - Drawing, pastel, charcoal on Saunders & Waterford paper, 2018, 293 x 152 cm, Courtesy ZERP Galerie
ZERP Galerie Monumental Shift (2)
Wout Berger, Varen Veenhuizen - Photography, pigmentprint on Gold Fibre Silk, 2018, 75 x 50 cm, ed. 6 + 2 AP, Courtesy ZERP Galerie
ZERP Galerie Monumental Shift (3)
Untitled - Sculpture, fired black clay, 2018, height 162 cm, Courtesy ZERP Galerie
Tijdens de Art Rotterdam Week presenteert ZERP Galerie ‘Monumental Shift’ (3 februari - 3 maart 2019). Kunstenaars Hans de Wit, Anna Lange, Hans van der Ham, Wout Berger en Rob Buelens reflecteren op onze gewaarwording en perceptie. Hun werk biedt een andere kijk op de realiteit, waarin het fragiele schuilgaat in het grootse, het monumentale in het detail.

Hans de Wit (Eindhoven, 1952) staat bekend om zijn monumentale tekeningen van complexe verbeeldingswerelden. Door zijn gebruik van perspectief en het grote formaat wordt de toeschouwer een mysterieuze, maar uiterst gedetailleerde omgeving ingezogen. De Wit confronteert ons met een wereld die tegelijk aantrekt en afstoot: een toekomstbeeld zonder mens.

Wout Berger (Ridderkerk, 1941) is één van de meest vooraanstaande fotografen van Nederland. Hij is pionier van de topografische landschapsfotografie. Berger kiest voor hoge standpunten, zeer scherpe afdrukken en uitsnedes waarin herkenningspunten ontbreken. Het alledaagse landschap wordt zo tot een abstract beeld, waardoor ruimte ontstaat voor vrije interpretatie.

Hans van der Ham (Eindhoven, 1960) onderzoekt met zijn werk de condition humaine. Zijn mensachtige sculpturen zijn niet gemakkelijk te identificeren. Hun gezichten gaan vaak verscholen. Toch lijken de gebeeldhouwde figuren zich op een andere manier bloot te geven. Hun houding verraadt kwetsbaarheid, alsof ze hun eigen bestaan in twijfel trekken.

Anna Lange (Schaijk, 1969) is als kunstenaar voortdurend op zoek naar nieuwe perspectieven. Zo werkte ze samen met muzikant Lou Reed en schrijver A. F. Th. van der Heijden. Haar neon-assemblage ‘Copyright’ speelt met onze verwachtingen. Wat op het eerste gezicht een kopie van een werk van Picasso lijkt, wordt door de toevoeging van één symbool, tot een nieuw, poëtisch werk.

Rob Buelens (Londerzeel, 1989) maakt wonderlijke, verfijnde maquettes. Door de kleine schaal krijgt de toeschouwer een alles-overziend, bijna bovennatuurlijk perspectief op de gerepresenteerde werkelijkheid. De minuscule menselijke figuren in zijn werken zijn alleen herkenbaar als menigte, zodat de toeschouwer wordt geconfronteerd met het schouwtoneel van de mensheid.

De kunstenaars die betrokken zijn bij de galerie hebben allen een eigen thematiek. De galerie is daarom breed in zijn thematiek vertegenwoordigd. De focus ligt niet op een bepaalde kunststroming, maar op de aandacht die de kunstenaar besteedt in het onderzoek van zijn kunstenaarschap. Bij het proces van dit onderzoek, ontwikkelt de kunstenaar een zelfreflectie. De ontwikkeling van de verhouding tussen de kunstenaar en het beeldende werk wil ik centraal zetten. Het vooronderzoek en het tot stand komen van dit proces vind ik intrigerend. De galerie heeft de ambitie om internationaal te werken, het werk te vertegenwoordigen op bekende beurzen en de kunstenaar onder te brengen in tentoonstellingen en collecties.

Openingstijden

woensdag t/m vrijdag 11:00 – 18:00 uur
zaterdag en zondag 11:00 - 17:00 uur

Stuur een bericht naar "ZERP Galerie"