Ans Bakker - Visual Glass Artist

Meer...
Expositie is afgelopen

Glass 4 Ever

Tentoonstelling 21-10-2017 t/m 31-03-2018 > Gorichem
Ans Bakker - Visual Glass Artist Glass 4 Ever

Glas is een prachtig nuttig materiaal, als vensterglas, drinkglas of vaas. Maar er is nog een toepassing: kunst. Het Gorcums Museum laat in de expositie Glass 4 Ever zien hoe glas eruit ziet wanneer het geen ander nut heeft dan als drager van de creativiteit van de maker. Met het werk van 30 overwegend Nederlandse kunstenaars toont het Gorcums Museum van 21 oktober 2017 t/m 18 maart 2018 hoe veelzijdig het materiaal glas kan zijn: broos of sterk, transparant of ondoorzichtig, vlak of barok.

-> Bekijk de video van RTL4

Glasvirus
Het gebruik van glas door kunstenaars en vormgevers is zo’n 50 jaar oud. De introductie van de kleine, verplaatsbare glasoven maakte het mogelijk zelfstandig glas te maken. Het functionele nut van glas hoefde niet langer voorop te staan. De Studioglasbeweging was geboren. Glasmensen van nu zijn vaak globetrotters die de wereld over reizen om in studio’s te kunnen samenwerken met andere ontwerpers, blazers en slijpers. Eenmaal met het glasvirus besmet blijft het materiaal een belangrijke rol spelen in hun oeuvre.

“Glasmensen zijn globetrotters...”
Glas4ever Klein
Uitersten
Glass 4 Ever is een tentoonstelling van uitersten. Zo is het werk van Simsa Cho surrealistisch en figuratief. Hij is bekend van zijn project Shoerealism, een reeks glasobjecten waarin de schoen steeds de hoofdrol speelt. Katrin Maurer werkt met transparant glas, in haar bewoordingen 'een bijna onzichtbaar, maar tegelijk gevaarlijk materiaal'. Haar abstracte installaties ogen wetenschappelijk en verbeelden de onzichtbare bedreigingen in ons bestaan. Pâte de verre (glaspasta) is het favoriete materiaal van Xandra Bremers. Haar aan de alledaagse werkelijkheid ontleende objecten lijken kwetsbaar, alsof ze kunnen verkruimelen, slechts door er naar te kijken.

Grenzeloze fantasie
Luchtiger van karakter is het werk van Hans van Bentem. Hij haalt zijn inspiratie uit de kunsthistorie, populaire (strip-)cultuur en de wereld van de moderne communicatie. Deze ingrediënten mixt hij tot een volstrekt eigen wereld vol geestige, decoratieve elementen. De encyclopedische gewrochten van Bernard Heesen zijn gebaseerd op afbeeldingen die hij vond in oude encyclopedieën. Aan de kannen, arabesken, kelken en pullen geeft hij, in zijn eigen glasblazerij De Oude Horn bij Leerdam, een fantasievolle interpretatie. Ook de De La Torre Brothers uit Mexico hebben een kleurrijke kijk op glas, maar betrekken in hun werk ook altijd nadrukkelijk de locatie waar zij, waar ook ter wereld, werken. Dat bevat veelal een maatschappijkritische noot of speelt in op de actualiteit.

Overige deelnemers
Andere deelnemende kunstenaars zijn onder meer Gabriëlle van de Laak, Josja Caecilia Schepman, Caroline Prisse, Mieke Groot, Klaas Gubbels, Paul Funcken, Ans Bakker, Gert Bullée, Bikkel, Rachel Daeng Ngalle, Albert Hendriks, Wouter Bolangier, Yvon Trossèl, Nataliya Vladichko, Sebastiaan Coppens, Krista Israel, Klaas Gubbels, Marta Klonowska en Marinke van Zandwijk.

Workshops
Kinderworkshop. Onder leiding van Marleen van Zwienen gaan de kinderen aan de slag met transparant gekleurd papier en maken hun eigen ‘glas-in-lood raam’. Voor kinderen van 7-15 jaar. Data: woensdag 1 november en zondag 14 januari 2018. Tijd: 13.30-15.30 uur. Kosten € 2.50. Aanmelden:j.versluis@gorinchem.nl.

Vakantiekinderworkshops. Na een korte rondleiding door de expositie worden met uiteenlopende materialen kunstzinnige creaties gemaakt. Voor kinderen van 6-12 jaar. Data: woensdag 3 januari en woensdag 28 februari 2018. Tijd: 13.30-15.30 uur. Kosten € 2.50. Aanmelden:j.versluis@gorinchem.nl.

Workshop Glas-in-Lood. Gijs Brandt leert u de fijne kneepjes van het maken van glas-in-lood. U keert huiswaarts met een eigen creatie, leuk voor onder of in de kerstboom. Datum: zaterdag 23 december en 6 januari (beide volgeboekt). Tijd: 14.00-16.00 uur. Kosten: € 10,- Leeftijd: vanaf 15 jaar. Aanmelden:j.versluis@gorinchem.nl.

Voordrachten
Voordracht: Glas in de beeldende kunst van nu. Door gastconservator Piet Augustijn (oud-conservator hedendaagse kunst van het Gorcums Museum), glasdeskundige bij uitstek. Datum: zondag 11 februari. Tijd: 14.00-15.00 uur. Toegang gratis.

Voordracht: Glas-in-lood door de eeuwen heen. Gijs Brandt neemt u mee op een wandeling door de wondere wereld van het glas-in-lood. Datum: zondag 11 maart 2018. Tijd: 14.00 uur. Toegang gratis.

Ans Bakker - Visual Glass Artist

  • Glaskunst
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

“Schoonheid kun je overal leren zien, als je maar durft te ervaren"

Levenslicht:

Ans Bakker is geboeid door 'levens'. De oorsprong, de onwikkeling, de verlangens, dromen en waarheden. Het 'licht' rondom de personages of rekwisieten brengen inspiratie. Bakker werk met glas, hout, ijzer, koper, en recycling things. Altijd een combinatie van verschillende materialen. Als theatervormgever denkt ze in beelden, in films en stukjes film. Alle objecten zijn een onderdeel uit die film. Voor Bakker heel vanzelfsprekend. Ze neemt je mee op haar denkbeeldige en symbolische reizen in de ruimtes en laat je ervaren wat er nog te ervaren valt.
Glasobjecten en Interieur-en events-styling

Bakker, geboren in "63 te Zwartsluis, volgde van "89 tot "93 de Hoogeschool voor de Kunsten te Utrecht richting: Theatervormgeving.

Atelier/Studio-adress:
Ans Bakker GLA(N)S
Neonweg 12
3812RH Amersfoort
Netherlands
M: +31(0)6 51 292 093
E: info@ansbakker.nl
www.ansbakker.nl
www.facebook.com/AnsBakkerGLans.

Openingstijden

Openingstijden: op afspraak

Op de website staat een lijst met expositiedata:
http://www.ansbakker.nl/exposities.html#.UOvrTqVCcYE

Ook kun je mn werk via de wegwinkel bestellen:
https://www.ansbakker.nl//kunstkopen.html#.WhE77LZx-kt

Ans Bakker - Visual Glass Artist Amersfoort

"Zeeuws Licht"

Ans Bakker - Visual Glass Artist Amersfoort (2)

"New Landscaping" Glass by Ans Bakker

Ans Bakker - Visual Glass Artist Amersfoort (3)

Ode aan de Oosterschelde

Ans Bakker - Visual Glass Artist Amersfoort (4)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Ans Bakker - Visual Glass Artist"