Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

uitwisseling met Cross Gallery Dublin

Tentoonstelling 14-06-2014 t/m 06-07-2014 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar uitwisseling met Cross Gallery Dublin
Claire Carpenter. Unfolding, 2014, tempera op gesso op paneel, 25 x 35 cm
Galerie Maurits van de Laar uitwisseling met Cross Gallery Dublin (2)
Simon English. As evening fell the great airliner waited, 2014, aquarel op papier, 42 x 60 cm
Claire Carpenter (Dublin) schildert op klein formaat gelaagde voorstellingen waaruit zich menselijke figuren en natuurlijke vormen losmaken. Door de delicate kleuren en de omfloerste vormen sluiten de voorstellingen aan bij herinneringen of dromen waarin de beelden zich langzaam onthullen.
Simon English (Liverpool 1956) geeft in zijn serie aquarellen Scenes from a Journey verstilde de nachtelijke vliegvelden weer waarin hij bewust speelt met de schaal van de dingen. Een vliegtuig is met opzet te groot of een gebouw te klein, waardoor er een vervreemdende spanning in het beeld ontstaat. Het ontbreken van detaillering in het beeld versterkt dit en roept een gevoel van ontheemding en desoriëntatie op alsof je permanent tussen twee bestemmingen in bent.
Rens Krikhaar (1982) blaast het traditionele genre van het zeegezicht nieuw leven in. Met diepzwart potlood tekent hij schepen en zeeslagen die ook een onmiskenbaar karakter hebben door spectaculaire bijna hallucinerende explosies en de stilering van de golven die doet denken aan Japanse tatoeages.
Justin Wijers (1981) tekent slachtoffers van geweldsmisdrijven en verkeersongelukken, die hij op het internet vindt. Vanuit de verbijstering en het zoeken naar het waarom mensen elkaar zulk leed aandoen legt hij de beelden vast. Door het gebruik van felle kleuren en de toevoeging van details verleidt hij je de voorstelling intensief te bekijken en confronteert je zo met een realiteit die je anders uit de weg gaat.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
Elmar & Elisabeth Trenkwalder, overzicht duo expositie januari / februari 2023
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (4)
Henri Jacobs - GEOLOGIEËN & Plooien ploegen. Overzicht expositie april / mei 2023

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar Galerie Maurits van de Laar