Galerie Maurits van de Laar

Meer...
Expositie is afgelopen

Justin Bennett, Pascale-Sophie Kaparis

Tentoonstelling 12-07-2014 t/m 04-08-2014 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Justin Bennett, Pascale-Sophie Kaparis

Pascale-Sophie Kaparis. Eye - Mental Shape, 2014, litho, inkt, TippEx, 54 x 82 cm

Galerie Maurits van de Laar Justin Bennett, Pascale-Sophie Kaparis (2)

Justin Bennett. Sketch for Blueprint, 2014, cyanotypie, 40 x 53 cm

Na 3 augustus open op afspraak t/m 24 augustus

Justin Bennett (1964) is een internationaal bekende geluidskunstenaar die zich speciaal interesseert voor stedelijke structuren. Zijn recente video Dream 'Map Sao Paolo' is een geluidswandeling waarin een verteller je rondleidt aan de hand van de dromen van inwoners. Geluiden opgewekt door de magnetische velden rond elektriciteitsdraden en aanhoudende brommende tonen (zogeheten drones) begeleiden de tocht door de stad. In de expositie toont Justin Bennett ook de eerste fase van zijn project 'Blueprint', een animatievideo waarin de plattegrond van een stad zich ontwikkelt. De animatie moet ook gaan dienen als partituur voor musici die reageren op de veranderingen in de plattegrond.

Pascale-Sophie Kaparis (1959) tekent een organische variant van structuren die zich ontwikkelen. In de serie 'Eye' tekent ze met rode inkt de adertjes in het oog weer die zich steeds verder vertakken. In de galerie hangt ze vrij in de ruimte drie grote vellen papier die aan de voorkant een close up van het netwerk van adertjes tonen, aan de achterkant is het oog in zijn geheel te zien. Deze tekeningen moeten net als de 'Blueprint' video van Justin Bennett gaan dienen als partituur voor een geluidswerk. In de 'Mental Shapes' tekeningen geeft Pascale-Sophie Kaparis weer hoe de informatie die we via het oog binnen krijgen wordt omgezet door het brein. Hierbij dekt ze de getekende rode lijnen gedeeltelijk weer af met TippEx waardoor een gelaagd beeld ontstaat.

In het voorjaar van 2015 komt in GEMAK een vervolg van de expositie met musici die reageren op animatie van Bennett en een geluidswerk gebaseerd op de tekeningen van Kaparis. www.gemak.org

Galerie Maurits van de Laar

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Ruimtelijk

De galerie, opgericht in 1991, richt zich niet op formalistische of esthetische kunst, maar op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. Er is een nadruk op tekenkunst omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen en de kunstenaar zich in dit medium het meest blootgeeft. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. De beeldhouwers in de galerie hebben ook een zeer eigen en uitgesproken vormtaal. Daarnaast is er het besef dat de galerie ook een podium moet zijn voor experiment. Minstens één keer per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Contact


Galerie Maurits van de Laar
Herderstraat 6
2512 CV Den Haag
Nederland
Tel: 703640151

www.mauritsvandelaar.nl
10 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Maurits van de Laar Den Haag

Stuur een bericht naar "Galerie Maurits van de Laar"