Galerie Maurits van de Laar

Meer...
Expositie is afgelopen

FREMDHAUS

Tentoonstelling 15-11-2014 t/m 21-12-2014 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar FREMDHAUS

Theun Govers. Zonder titel, 2014, acrylverf, transparante lak op paneel, 31x20 cm

Galerie Maurits van de Laar FREMDHAUS (2)

Andrea Freckmann. Fräulein Susi gerät in Rage, 2014, olieverf/linnen, 160x180 cm

In de schilderijen van Andrea Freckmann (1970) en Theun Govers (1976) zijn interieurs en architectuur belangrijk. Bij Freckmann zie je mensen in kamers met uitbundige kleuren en ornamenten, Govers schildert bijna abstracte architectonische voorstellingen waarin binnen en buiten in elkaar overlopen.
In de tentoonstelling 'Fremdhaus' komt hun werk samen in een installatie met een getimmerde wand waarin de patronen van Govers’ schilderijen verwerkt zijn. Daarvoor staat een zitje met stoel, tafel en schemerlamp die uit een van Freckmann’s schilderijen zouden kunnen komen. Aan de wand hangen schilderijen van beide kunstenaars, op de tafel ligt een viewmaster met foto’s van geënsceneerde interieurs waarin Andrea Freckmann in historische kostuums figureert.

Galerie Maurits van de Laar

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Ruimtelijk

De galerie, opgericht in 1991, richt zich niet op formalistische of esthetische kunst, maar op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. Er is een nadruk op tekenkunst omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen en de kunstenaar zich in dit medium het meest blootgeeft. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. De beeldhouwers in de galerie hebben ook een zeer eigen en uitgesproken vormtaal. Daarnaast is er het besef dat de galerie ook een podium moet zijn voor experiment. Minstens één keer per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Contact


Galerie Maurits van de Laar
Herderstraat 6
2512 CV Den Haag
Nederland
Tel: 703640151

www.mauritsvandelaar.nl
50 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Maurits van de Laar Den Haag

Stuur een bericht naar "Galerie Maurits van de Laar"