Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

Andrea Freckmann, Lilian Kreutzberger

Tentoonstelling 21-02-2016 t/m 20-03-2016 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Andrea Freckmann, Lilian Kreutzberger
Lilian Kreutzberger. Installatie met running frame, wall reliefs, 2015, gelasercut multiplex, gips, acrylverf, 2x 121 x 91 cm, en 91 x 61 cm, Babel/Panopticon, 2012, viltstift op papier, 190 x 120 cm
Galerie Maurits van de Laar Andrea Freckmann, Lilian Kreutzberger (2)
Andrea Freckmann. Boomstronk met kijkkastjes, 'Lirum Larum Loeffelstiel', 2015, olieverf op linnen, 160 x 180 cm, 'Eigenhuette', 2015, olieverf op linnen, 160 x 180 cm, houten diabolo
Lilian Kreutzberger (1984), opgeleid als schilder, experimenteert al enige tijd met architectonische modellen. Het zijn twee dimensionale patronen die ze in hout laat uitsnijden en opvult met gips zodat het ritme van positieve en negatieve vormen wordt versterkt. Het is niet puur een formeel onderzoek maar vooral ook een poging de idealen en utopieën te verbeelden die architecten en denkers middels de architectuur wilden realiseren. Naast deze zogeheten Wall Reliefs bouwt Lilian Kreutzberger ook letterlijk door een houten lijst door de expositieruimte te laten lopen die de vormen van de kamer accentueert en tegelijk de werken aan de wand met elkaar verbindt. Zo breekt het architectonische model los uit het platte vlak om zich concreet in de ruimte te manifesteren.

In de schilderijen van Andrea Freckmann (1970) lopen model en realiteit op een andere manier in elkaar over. Een interieur met een slapende vrouw wordt bijvoorbeeld getransformeerd naar een park waar drie honden waken aan haar bed. De voorstellingen komen vaak direct voort uit persoonlijke ervaringen, Andrea Freckmann brengt daarmee haar eigen leven op een podium waar fantasie en werkelijkheid in elkaar overgaan. Ook bij haar worden de schilderijen aangevuld met concrete ruimtelijke voorwerpen zoals een boomstronk waaraan kijkkastjes zijn bevestigd of een houten diabolo die op de grond voor een schilderij ligt alsof die uit de voorstelling is gevallen.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
Elmar & Elisabeth Trenkwalder, overzicht duo expositie januari / februari 2023
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (4)
Henri Jacobs - GEOLOGIEËN & Plooien ploegen. Overzicht expositie april / mei 2023

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar Galerie Maurits van de Laar