Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

COMPLETE COLLAPSE

Tentoonstelling 10-04-2016 t/m 08-05-2016 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar COMPLETE COLLAPSE
Henri Jacobs. Overzicht Journaal Tekeningen
Galerie Maurits van de Laar COMPLETE COLLAPSE (2)
Ria Pacquée. Circles (Streetrambling fotoarchief), 2006–2016, fotoprint op aluminium,
oplage 3, elk 18 x 24 cm
Uitgangspunt voor de tentoonstelling is het werk Complete Collapse van Ria Pacquée (1954). Opgebouwd uit euromuntjes verwijzen de woorden naar de financiële crisis die begon met het instorten van de Lehman Brothers Bank in 2008. Ria Pacquée heeft altijd een sterk maatschappelijke, sociale component in haar werk, zowel actief met performances in de openbare ruimte als registrerend door het fotograferen van de stedelijke omgeving, door haar streetrambling genoemd. Onlangs was ze in Myanmar om daar het dagelijkse leven vast te leggen. In de tentoonstellig toont ze een serie foto’s waarin telkens een cirkelvormig voorwerp opduikt, analoog aan de ronde vormen van de muntjes in het Complete Collapse werk. Ook is de video Running Around te zien waarin Ria Pacquée in haar woonplaats Antwerpen rondjes rent rond afgetakeld straatmeubilair, verwaarloosde gebouwtjes en perkjes.
Henri Jacobs (1957), toont nieuwe Journaal Tekeningen, een serie werk waaraan hij in 2003 begon. In de serie ontwikkelt hij vormen en motieven die hij vervolgens weer loslaat om ruimte te maken voor nieuw onderzoek en experiment. De tekeningen sluiten aan op de cirkelvormen in Ria Ria Pacquée’s foto’s. In de tentoonstelling wordt hun werk door elkaar geweven getoond, Henri Jacobs maakt verder twee grote wandtekeningen die hij in Juni ook in het museum BOZAR in Brussel zal aanbrengen. In september neemt Galerie Maurits van de Laar in BOZAR deel aan de beurs Art On Paper met een solopresentatie van Henri Jacobs’ werk.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
Elmar & Elisabeth Trenkwalder, overzicht duo expositie januari / februari 2023
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (4)
Henri Jacobs - GEOLOGIEËN & Plooien ploegen. Overzicht expositie april / mei 2023

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar Galerie Maurits van de Laar