Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

Track and Trace

Tentoonstelling 29-10-2016 t/m 20-11-2016 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Track and Trace
Galerie Maurits van de Laar Track and Trace (2)
Track and Trace. Pascale-Sophie Kaparis: Hand - Mouth, houtdruk (l.)
Heidi Linck: Out of the Blue, acryl op papier.
Door de jaren heen volgt een galerie de ontwikkeling van haar kunstenaars en speurt naar nieuw talent. Daarmee zet ze een spoor uit dat herkenbaar is voor haar publiek. Galerie Maurits van de Laar startte 25 jaar geleden in het Westeinde in Den Haag, kunstenaars uit die begintijd als Robine Clignett, Diederik Gerlach, Marcel van Eeden en Erik Pape maken nog steeds deel uit van de stal van de galerie. Persoonlijk engagement, emotie en tegendraadsheid zijn belangrijk in het werk van de kunstenaars. Die lijn komt naar voren in de jubileumtentoonstelling TRACK and TRACE die in het voormalige GEMAK vlakbij de galerie plaatsvindt.

Deelnemende kunstenaars zijn : Martin Assig, Frank Van den Broeck, Jan Brokof, Seekee Chung, Elsbeth Ciesluk, Robine Clignett, Robbie Cornelissen, Karin van Dam, Marcel van Eeden, Nare Eloyan, Martin Fenne, Andrea Freckmann, Tobias Gerber, Diederik Gerlach, Christie van der Haak, Ingrid van der Hoeven, Henri Jacobs, Nour-Eddine Jarram, Pascale-Sophie Kaparis, Stan Klamer, Tobias Lengkeek, Heidi Linck, Dieter Mammel, Marjolijn van der Meij, Jos de l’Orme, Erik Pape, Urs Pfannenmüller, Ed Pien, Zeger Reyers, Sebastiaan Schlicher, Elmar Trenkwalder, Ronald Versloot, Justin Wijers, Dirk Zoete.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
Elmar & Elisabeth Trenkwalder, overzicht duo expositie januari / februari 2023
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (4)
Henri Jacobs - GEOLOGIEËN & Plooien ploegen. Overzicht expositie april / mei 2023

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar Galerie Maurits van de Laar