Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

Ristretto

Tentoonstelling 17-11-2018 t/m 23-12-2018 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Ristretto
Martin Fenne. Galla Placidia #3, 2018, paspelband, 39,5 x 39,5 cm
Galerie Maurits van de Laar Ristretto (2)
Robbie Cornelissen, Cloud III, 2018, potlood op papier, 28 x 35,5 cm
Galerie Maurits van de Laar Ristretto (3)
Andrea Freckmann. zonder titel, 2018, olieverf op doek, 13 x 18 cm
Galerie Maurits van de Laar Ristretto (4)
Stan Klamer. zonder titel, 2018, potlood, inkt en aquarel op papier, 50 x 65 cm
Galerie Maurits van de Laar Ristretto (5)
overzicht tentoonstelling
Galerie Maurits van de Laar sluit het jaar 2018 af met de groepstentoonstelling Ristretto. Kunstenaars van het eerste uur waaronder Robine Clignett, Marcel van Eeden en Diederik Gerlach maar ook nieuwe namen als Shary Boyle en jonge talenten als Susanna Inglada en Cedric ter Bals tonen elk in een geconcentreerde presentatie een of twee van hun werken. Ristretto geeft een actueel overzicht van de galerie, tekeningen zijn daarbij de kern met kunstenaars als Martin Assig, Frank Van den Broeck, Robbie Cornelissen, Karin van Dam en Henri Jacobs.
Sebastiaan Schlicher ontwikkelde hiervoor tijdens zijn recente residency in het Luceberthuis een nieuwe vorm met zijn video syntheses waarin hij tekent met een elektronisch signaal. Tekstwerken van Elsbeth Ciesluk, keramische sculpturen van Elmar Trenkwalder, beschilderde vazen van Nare Eloyan, textielwerk van Marin Fenne en een boek met zwammen van Zeger Reyers laten de breedte van het programma zien. Verder zijn er nieuwe schilderijen van Erik Pape, Ronald Versloot, Andrea Freckmann en Tobias Lengkeek. Nour-Eddine Jarram laat aquarellen zien van Hollanders en Marokkanen in traditionele kledij.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag

De galerie, opgericht in 1991, richt zich niet op formalistische of esthetische kunst, maar op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. Er is een nadruk op tekenkunst omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen en de kunstenaar zich in dit medium het meest blootgeeft. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. De beeldhouwers in de galerie hebben ook een zeer eigen en uitgesproken vormtaal. Daarnaast is er het besef dat de galerie ook een podium moet zijn voor experiment. Minstens één keer per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar "Galerie Maurits van de Laar"