Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

Anders dan Anders

Tentoonstelling 23-02-2020 t/m 03-05-2020 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Anders dan Anders
Anders dan Anders, overzicht voorruimte, patronen Christie van der Haak, schilderijen Diederik Gerlach, Pim Piët, Peter Vos
Galerie Maurits van de Laar Anders dan Anders (2)
Anya Belyat Giunta, 'Cactus Girl', 2019, grafiet en gouache op papier, 66 x 51 cm
Galerie Maurits van de Laar Anders dan Anders (3)
Peter Vos, 'Sifaka', 2017, olieverf op linnen, 37 x 44 cm
Galerie Maurits van de Laar Anders dan Anders (4)
Nynke Koster, 'Khepri, elements of time', 2020, rubber, 46 x 51 x 50,5 cm
Galerie Maurits van de Laar Anders dan Anders (5)
Helene Penninga. 'Deux Pensées', 2019, gouache en caryl op papier, 36 x 51 cm
De zogeheten White Cube, de onberispelijk witte steriele expositieruimte was decennia lang een ideaal in musea en galeries om kunst op een haast sacrale manier te tonen en te celebreren.

Christie van der Haak (1950) gaat daar in Anders dan Anders bewust tegenin door in de galerie twee u vormige kabinetten op te stellen die ze bekleedt met haar uitgesproken patronen die ook op de vloer op vinyl worden toegepast. Op de wanden komen kleinere kunstwerken van andere kunstenaars die zij bewondert en interessant vindt.

Hun werk is divers maar heeft als overeenkomst dat de voorstelling uitgesproken is en het beeld duidelijk gearticuleerd. Christie van der Haak ziet haar bijdrage als voorwaarden scheppend maar ze streeft er tegelijk naar in haar patronen te reageren op de werken van de gastkunstenaars.

De uitgenodigde kunstenaars zijn: Anya Belyat Giunta (F), Katia Borghesi, Harold de Bree, Ellen van Dijk, Diederik Gerlach, Theun Govers, Elise Hageman, Nynke Koster, Marjolijn van der Meij, Jos de l’Orme, David Pedraza, Helene Penninga, Pim Piët, Peter Vos, Reinoud van Vught en Marcel Zalme.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
tentoonstelling Andrea Freckmann, Peter Vos, oktober 2020.
rechts: Peter Vos, Bird of Paradise, midden en links: Andrea Freckmann: Teppichbild en Rewkisiet
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar Galerie Maurits van de Laar