Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

Drawing Now

Tentoonstelling 14-06-2020 t/m 19-07-2020 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Drawing Now
Martin Assig St. Paul #888, bist du glücklich ? 2018, tempera en was op papier, 39,3 x 30,5 cm
Galerie Maurits van de Laar Drawing Now (2)
Ronald Versloot I am beside you, 2020, pastelkrijt op papier, 70 x 50 cm
Galerie Maurits van de Laar Drawing Now (3)
Tobias Gerber Aus der schwarzen Kiste, 2016, gouache op papier, 36 x 29 cm
Galerie Maurits van de Laar Drawing Now (4)
Ronald Versloot Promised Land, 2020, pastelkrijt op papier, 50 x 70 cm
Galerie Maurits van de Laar Drawing Now (5)
Martin Assig St. Paul #912, wo ist Welt ?, 2018, tempera, inkt en was op papier, 39,3 x 30,5 cm
Als alternatief voor de naar maart 2021 uitgestelde beurs Drawing Now Paris laten Martin Assig en Ronald Versloot hun tekeningen in de galerie zien. Paul van der Eerden en Romy Muijrers die ook in Parijs zouden exposeren tonen hun gezamenlijke project Suite in november in de galerie.

Martin Assig (1959) brengt werk uit zijn St. Paul serie waarin hij het mens zijn op ontroerende en indringende manier verbeeldt. Vaak is er een combinatie van tekst en beeld zoals in het werk van Paul Klee waar de titel van de serie aan refereert. Ronald Versloot (1964) werkte in de maanden voor en tijdens de lock down aan een serie pasteltekeningen in zijn atelier in Berlijn. Hij onderneemt daarin een reis naar binnen langs herinneringen en ooit geziene beelden. Het zijn idyllische landschappen die ook een gevoeld van Paradise Lost of vervreemding kunnen hebben. Ze zijn steeds gemaakt vanuit een gevoel van hoop en schoonheid waardoor de dingen omgekeerd worden tot een Paradise (re)Found.

Tobias Gerber (1961) maakte in 2016 een serie gouaches Aus der schwarzen Kiste. Daarin kijk je door een sleutelgat naar buiten op landschappen in zachte pasteltinten waarin vaak iets verontrustends aanwezig is zoals een brandje of de schoorstenen van een raffinaderij. Een van Tobias Gerber’s gouaches maakt deel uit van het project Unlocked Reconnected waarmee de heropening van Nederlandse musea en kunstpodia onder de aandacht wordt gebracht.
meer informatie op: www.unlockedreconnected.nl

De vierde kunstenaar is het jonge Chinese talent Dan Zhu (1985) die in een verfijnde stijl een magische wereld schept waarin mosselen zich tot stokjes aaneen kunnen rijgen of je vanuit het raam van een trein bladeren, bloemen, vliegende wezens en hemellichamen voorbij ziet komen als in een gedroomde reis waarin alles een betekenis heeft.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling Andrea Freckmann, Peter Vos, oktober 2020.
rechts: Peter Vos, Bird of Paradise, midden en links: Andrea Freckmann: Teppichbild en Rewkisiet
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (4)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar "Galerie Maurits van de Laar"