Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

Andrea Freckmann, Peter Vos

Tentoonstelling 10-10-2020 t/m 08-11-2020 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Andrea Freckmann, Peter Vos
Peter Vos. Girl with Blackbird, 2020, olieverf op linnen, 100 x 90 cm
Galerie Maurits van de Laar Andrea Freckmann, Peter Vos (2)
Peter Vos. Bird of Paradise, 2019, olieverf op linnen, 68 x 56 cm
Galerie Maurits van de Laar Andrea Freckmann, Peter Vos (3)
Andrea Freckmann. A Painter's Play, 2019, olieverf op linnen, 160 x 180 cm
Galerie Maurits van de Laar Andrea Freckmann, Peter Vos (4)
Andrea Freckmann. zonder titel (Teppichbild), 2020, olieverf op linnen, 80 x 90 cm
Galerie Maurits van de Laar Andrea Freckmann, Peter Vos (5)
Peter Vos. Flamingo Chick, 2020, olieverf op linnen, 40 x 30 cm
In het werk van Andrea Freckmann (1970) en Peter Vos (1975) spelen dieren een belangrijke rol. Andrea Freckmann schildert in haar losse en trefzekere stijl honden en vogels die ze in een huiselijke omgeving plaatst. Peter Vos isoleert zijn nachtvlinders en vogels juist tegen een neutrale achtergrond. In subtiele kleurnuances en geborstelde, zachte contouren geeft hij ze weer, door een zekere geometrische stilering wordt de houding van de dieren versterkt en hun karakter geaccentueerd. Recent schilderde hij ook verschillende jonge vrouwen met een vogel op de hand, hun houding en uiterlijk variëren van zacht en dromerig tot scherp en alert. Op hun kleding zijn abstracte vormen aangebracht, verwant aan Art Deco en de platte patronen uit de Japanse kunst die schilders als Van Gogh en Gauguin beïnvloedden.

Ook bij Andrea Freckmann is er ondanks de directe herkenbaarheid van de voorstelling sprake van abstractie. Door het patroon van een Perzisch tapijt te isoleren of een kamer met tapijt en meubels van bovenaf weer te geven worden de vormen verzelfstandigd en abstracter. Vaak combineert ze zo’n meer abstract werk met een klein schilderij van een vogeltje of een ruimtelijk beeld van bijvoorbeeld een uil. Op de etalagewand van de galerie zal ze een voorstelling schilderen naast een klein ruimtelijk werk. In de tentoonstelling worden de schilderijen van beide kunstenaars gecombineerd in kabinet achtige ruimtes, wat resulteert in interessante combinaties van bijvoorbeeld een paradijsvogel van Peter Vos die naar een kamer met tapijt en meubels kijkt van Andrea Freckmann.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling Andrea Freckmann, Peter Vos, oktober 2020.
rechts: Peter Vos, Bird of Paradise, midden en links: Andrea Freckmann: Teppichbild en Rewkisiet
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (4)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar "Galerie Maurits van de Laar"