Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

Myriad Ways of Being - Being of Myriad Ways

Tentoonstelling 08-11-2023 t/m 26-11-2023 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Myriad Ways of Being - Being of Myriad Ways
Simone Albers, Terra Incognita 7, 2023, acrylverf, olieverf en zand op linnen, 140 x 200 cm
Galerie Maurits van de Laar Myriad Ways of Being - Being of Myriad Ways (2)
Simone Albers, Mikros Magistralis 9, 2023, acrylverf en zand op linnen, 50 x 40 cm
Galerie Maurits van de Laar Myriad Ways of Being - Being of Myriad Ways (3)
Simone Albers, Terra Incognita 6, 2023, acrylverf, olieverf en zand op linnen, 140 x 100 cm
Galerie Maurits van de Laar Myriad Ways of Being - Being of Myriad Ways (4)
Simone Albers, Terra Incognita 4, 2022, acrylverf, olieverf en zand op linnen, 140 x 200 cm
Galerie Maurits van de Laar Myriad Ways of Being - Being of Myriad Ways (5)
Simone Albers, Terra Incognita 5, 2023, acrylverf, olieverf en zand op linnen, 140 x 200 cm
Simone Albers (1990) is gefascineerd door de wetmatigheden in de kosmos en de complexiteit van de natuurlijke wereld. Ze benadert deze fenomenen vanuit een natuurwetenschappelijke en een filosofische invalshoek om door te dringen tot wat verborgen ligt achter het direct waarneembare. Ze schakelt daarbij tussen groot en klein, van microscopische celstructuren tot zwarte gaten in het universum.
Haar schilderijen zijn opgebouwd uit zachte geometrische vormen in pasteltinten waarop scherp geaccentueerde linten zich als een DNA streng over het doek slingeren. Daaraan zijn vormen gekoppeld die doen denken aan microscopisch kleine eencelligen, koralen of kwallen die je tegelijk ook op een macroniveau kunt lezen als hemellichamen en supernova’s. De linten zijn geschilderd met een mengsel van zand en verf waardoor ze scherpte en reliëf krijgen en lijken te zweven boven de zachte geometrische achtergrond. Hun wervelende vorm brengt het beeld in een continue beweging.
Ook in haar ruimtelijke werk gebruikt Simone Albers een verbindende vorm als een slingerende lijn of een ring waaraan kleinere organische objecten zijn gekoppeld. Zo krijgen de constellaties uit haar schilderijen een tastbare, ruimtelijke vorm waarmee ze het bewijs lijkt te leveren voor het bestaan van deze verborgen werkelijkheid.

Op verzoek van de Sieger White Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert Galerie Maurits van de Laar de expositie Myriad Ways of Being ~ Being of Myriad Ways van Simone Albers, winnaar van de Sieger White Award 2022. De prijs en de daaraan verbonden publicatie worden op woensdag 8 november rond 19:00 uur overhandigd aan de kunstenaar.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
Elmar & Elisabeth Trenkwalder, overzicht duo expositie januari / februari 2023
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (4)
Henri Jacobs - GEOLOGIEËN & Plooien ploegen. Overzicht expositie april / mei 2023

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar Galerie Maurits van de Laar