Galerie Maurits van de Laar

Expositie is afgelopen

Storytelling

Tentoonstelling 21-01-2024 t/m 18-02-2024 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Storytelling
Cedric ter Bals, Pferd, 2023, kleurpotlood op papier, 10,5 x 15 cm
Galerie Maurits van de Laar Storytelling (2)
Lisa Blaauwbroek, Japan, 2023, kleurpotlood op papier, 10,4 x 15 cm
Galerie Maurits van de Laar Storytelling (3)
Lotte van Lieshout, Vincent, 2023, olieverf op paneel, 28 x 32 cm
Galerie Maurits van de Laar Storytelling (4)
Julia Kiryanova, The Battle I, 2023, getufte wol op katoen, 200 x 260 cm
Galerie Maurits van de Laar Storytelling (5)
Julia Kiryanova, The Rainbow Conflict part I, 2023, getufte wol, sprayverf op katoen, 200 x 260 cm
Het vertellen van verhalen is een oeroude menselijke behoefte die tot op heden bestaat.
In verhalen worden gebeurtenissen geordend en krijgen menselijke interacties betekenis, het mysterie van het leven en de psychologische ontwikkeling van de mens verklaard. In Storytelling tonen vier kunstenaars werk waarin het verhalende een belangrijke rol speelt.

Bij Lisa Blaauwbroek (1990) en Cedric ter Bals (1990) staan het dansen op de rand van de vulkaan en de kracht van aanrollende golven symbool voor het artistieke proces. In hun recente tekeningen duiken Japanse elementen op met de berg Fuji en de golf van Hokusai in het achterhoofd. Lisa Blaauwbroek’s kleine tekeningen van gestileerde bergen en golven zijn met grote precisie en verfijning uitgewerkt met oplichtende, soms hallucinerende kleuren. Cedric ter Bals maakte eerder het dagboek van zijn alter ego Oskar von Balz, een Duitse soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Deze is nu getransformeerd naar Speedhorse Cedric, een Von Balz in Samoerai vorm die de wereld van de Japanse cultuur binnen galoppeert.

Julia Kiryanova (1997 Kazakstan) maakt grote wandkleden waarin ze een heel eigen symboliek uitwerkt. In haar mythische landschappen treden naakte mensen en fabelwezens op, soms half dier, half mens die samenwerken of elkaar bestrijden.
Lotte van Lieshout (1978) gaat in haar schilderijen uit van een heel persoonlijk perspectief dat je kunt opvatten als een kroniek van haar leven en kunstenaarschap. Veel schilderijen die ze nu toont ontstonden tijdens een verblijf deze zomer in het gastatelier van het Vincent Van Goghhuis waarin ze in haar werk verwijst naar de kunst van Van Gogh.
Galerie Maurits van de Laar Den Haag
tentoonstelling Dirk Zoete, Zogenaamd Mens, november, december 2019
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (2)
tentoonstelling 'Sinterklaas is niet bang', 25-jarige samenwerking Marcel van Eeden - Galerie Maurits van de Laar
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (3)
Elmar & Elisabeth Trenkwalder, overzicht duo expositie januari / februari 2023
Galerie Maurits van de Laar Den Haag (4)
Henri Jacobs - GEOLOGIEËN & Plooien ploegen. Overzicht expositie april / mei 2023

De galerie, opgericht in 1991 in Den Haag, richt zich op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. In het programma is tekenkunst belangrijk omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen. Door het informele karakter en de directheid van het medium geeft de kunstenaars zich het meest bloot in het tekenen. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. Driedimensionaal werk heeft ook een uitgesproken persoonlijke vormentaal, ook is er onderzoek naar natuurlijk processen en nieuwe manieren om de ruimte te gebruiken. Daarnaast is er het besef, dat een galerie ook een podium voor experiment moet zijn. Minstens eenmaal per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Stuur een bericht naar Galerie Maurits van de Laar