Bryan Rietman

Expositie is afgelopen

De Klassieke Salon in Den Andel

Tentoonstelling 03-04-2016 t/m 16-05-2016 > Groningen
Bryan Rietman De Klassieke Salon in Den Andel
Op 19 locaties in de drie noordelijke provincies exposeren vanaf 1 april 2016 welgeteld 128 schilders en beeldhouwers hun werk. De kunstenaars komen niet alleen uit het Noorden, maar deze keer ook uit de rest van het land. Nieuw is ook dat voor het eerst Ost-Friesland (D) meedoet. De locaties bestaan uit musea, borgen, kerken, galerieën en andere expositieruimtes.

Onder de kunstenaars bevinden zich alumni, docenten van de academie en kunstenaars van buiten de academie. Het werk is in hoofdzaak figuratief van aard, wat aansluit bij het klassieke curriculum dat op de academie onderwezen wordt. Op veel locaties zullen lezingen, workshops en openbare lessen worden gehouden. Bij De Klassieke Salon is een uitgebreide catalogus verschenen.

Bij Galerie Den Andel hangt naast werk van Bryan Rietman ook werk van Maarten Welbergen, Marieloes Reek, Peter van Poppel, Gerard van de Weerd, Douwe Elias, Aat Verhoog, Edith Stoel, Andrijana Martinovic, Ilse Oelbers en Gosse Dam.
Bryan Rietman Enschede
'Vis'
Bryan Rietman Enschede (2)
Bryan Rietman Enschede (3)
Bryan Rietman Enschede (4)

Je hebt mensen die schoonheid of decoratie zien als de hoogste vorm van schilderkunst... en je hebt mensen die dat niet zo zien. Voor mij geldt het laatste. Mijn schilderijen worden opgezet met als hoofddoel onderzoek, wat maakt een appel een appel of hoeveel moet ik suggereren voordat men een ruimte ervaart? De zoektocht die ik maak is te zien in mijn werk. Tijdens het schilderen probeer ik al zoekende een ode te maken aan verf, kleur en compositie. Voor mij hoeft een schilderij geen decoratieve waarde te hebben, schoonheid is geen doel maar enkel een bijproduct. De grootste bron waaruit ik put is die van de werkelijkheid, mijn onderwerp is dan ook altijd in de basis figuratief.


" Ik wil een eigen wereld creëren die verder gaat dan enkel de werkelijkheid, ik wil werkelijkheid plus +."

Op 13 mei 2012 ben ik afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst te Groningen waar ik o.a. lessen heb gevolgd bij Jan van Loon, Asaph ben Menahem, Matthijs Röling, Henk Helmantel, Rein Pol, Herman van Hoogdalem en Peter Durieux.

Sinds 2013 ben ik lid van kunstenaarsvereniging Pulchri Studio, Den Haag.

Sinds 2014 geef ik lessen Klassieke Schildertechnieken in Hengelo (Ov).

Stuur een bericht naar Bryan Rietman