Bryan Rietman

Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling

Tentoonstelling t/m 19-12-2021 > Appingedam
Bryan Rietman Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling
Vanaf 10-10-2021 tot 19-12-2021 zal de 23ste Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling plaatsvinden in Museum Mohlmann in Appingedam. Bij deze tentoonstelling verschijnt het 23e deel ‘Realisten 2021’ Het telt 272 pagina’s, uitgevoerd in full-color én met harde kaft. Van alle 120 kunstenaars zijn twee werken opgenomen, veelal met een begeleidend, eigen tekstje.
Bryan Rietman Enschede
'Vis'
Bryan Rietman Enschede (2)
Bryan Rietman Enschede (3)
Bryan Rietman Enschede (4)

Je hebt mensen die schoonheid of decoratie zien als de hoogste vorm van schilderkunst... en je hebt mensen die dat niet zo zien. Voor mij geldt het laatste. Mijn schilderijen worden opgezet met als hoofddoel onderzoek, wat maakt een appel een appel of hoeveel moet ik suggereren voordat men een ruimte ervaart? De zoektocht die ik maak is te zien in mijn werk. Tijdens het schilderen probeer ik al zoekende een ode te maken aan verf, kleur en compositie. Voor mij hoeft een schilderij geen decoratieve waarde te hebben, schoonheid is geen doel maar enkel een bijproduct. De grootste bron waaruit ik put is die van de werkelijkheid, mijn onderwerp is dan ook altijd in de basis figuratief.


" Ik wil een eigen wereld creëren die verder gaat dan enkel de werkelijkheid, ik wil werkelijkheid plus +."

Op 13 mei 2012 ben ik afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst te Groningen waar ik o.a. lessen heb gevolgd bij Jan van Loon, Asaph ben Menahem, Matthijs Röling, Henk Helmantel, Rein Pol, Herman van Hoogdalem en Peter Durieux.

Sinds 2013 ben ik lid van kunstenaarsvereniging Pulchri Studio, Den Haag.

Sinds 2014 geef ik lessen Klassieke Schildertechnieken in Hengelo (Ov).
  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Bryan Rietman"