Maroesja Lacunes

Expositie is afgelopen

Vilt & Grafiek, naaldkunst met textiel en papier

Tentoonstelling 25-11-2016 t/m 21-12-2016 > Amsterdam
Maroesja Lacunes Vilt & Grafiek, naaldkunst met textiel en papier
Van vrijdag 25 november tot en met zaterdag 7 januari exposeren Maroesja Lacunes, Jo-anne Kobald en Kees Arntzen nieuw werk in de Stoker. Ook geven ze twee leuke workshops. De feestelijke opening is op zaterdag 26 november, 16:00 uur, met zang van Henriette Schenk en gitaarspel van Kees Arntzen.

Maroesja Lacunes resideert permanent in de Stoker en heeft haar aandacht de laatste jaren verlegd van de schilderskwast naar de etsnaald. Zij toont ondermeer een reeks etsen in de aquatint-techniek met fragiele dansers op leeftijd als onderwerp.

Jo-anne Kobald is bedreven met de viltnaald en legt zich al jaren toe op het werken met vilt en zijde. Vooral de prachtige kleurencombinaties die zij in de combinatie van beide stoffen weet te bereiken vallen op bij de gebruiks- en siervoorwerpen die haar atelier verlaten.

Kees Arntzen is ook componist en legt in zijn grafische kunst graag en vaak de relatie met muziek, zoals in zijn serie 'Gia sena'. Daarnaast is hij een verwoed buitentekenaar die vele stadsgezichten met de tekenpen en etsnaald vastlegde.

Tijdens de expositie vinden twee workshops plaats die het mogelijk maken tegen een geringe eigen bijdrage ook zelf kennis te maken met deze bijzondere technieken.
Er is telkens plaats voor 3 - 5 deelnemers.
Maroesja Lacunes Amsterdam

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar Maroesja Lacunes