Lou Vos

Expositie is afgelopen

Nominatie Kunstliefdeprijs 2018

Tentoonstelling 21-10-2018 t/m 21-10-2018 > Utrecht
Lou Vos Nominatie Kunstliefdeprijs 2018
(Rechts) Fragments I | Lou Vos 2017, olieverf op linnen 180 x 145 cm / Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst
Genomineerd voor de Kunstliefdeprijs 2018.
Uit het juryrapport;
Lou Vos behoeft binnen Kunstliefde geen introductie. We kennen haar als een onvermoeibare pleitbezorger van het belang dat Kunstliefde heeft voor de kunstenaarsleden en als zodanig voor de Utrechtse samenleving.
Haar werk als beeldend kunstenaar leidt daar, zoals wij dat kunnen zien, niet zichtbaar onder. Nog sterker, we zien de afgelopen jaren groei, versterking en een hoge mate van vrijheidsdrang in haar werk tot uitdrukking komen. Voor ons is haar werk krachtiger en autonomer geworden.
Ook dit seizoen nam ze weer deel aan de ledententoonstellingen. Haar abstract-lyrische schilderijen in series overtuigen ons telkens weer. In haar werk zoekt Lou Vos naar balans tussen kleur, vorm en vlakverdeling, maar haar werk sterft niet in schoonheid. Er zit een gezochte onvolmaaktheid in iets wat door de afwijking beschermwaardig is. Een kwetsbaarheid die we ook in de natuur tegenkomen. De laatste tijd tekent zij ook in haar schilderijen, ze voegt daar grafische elementen aan toe. Ook maakt zij werk op papier, zowel gemengde technieken als gouaches en ook etsen en linoleumsneden. Nog naast ruimtelijke objecten van keramiek en zwerfhout.
De jury ziet een gedreven beeldend kunstenaar die behalve consistentie op hoog niveau, ook vernieuwing in haar werk tot uitdrukking brengt.

De jury van de Kunstliefdeprijs 2018
Berthe Schoonman, voorzitter, galeriehouder galerie SANAA Utrecht
Arna Loonstra, secretaris, kunstverzamelaar, voormalig galeriehouder van De Kunstkamer in Gouda en voormalig docent tekenen, schilderen en kunstbeschouwing in de buitenschoolse sector
Jaap Röell, recensent hedendaagse kunst en kunstondernemer Kuub, ruimte voor kunst en cultuur, Utrecht
Lou Vos Utrecht
Atelier Lou Vos, Vlampijpateliers ( foto: Romy Flamand)

Schilderijen, grafiek, werk op papier, fotografie en keramiek

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak.

Stuur een bericht naar "Lou Vos"