Lou Vos

Expositie is afgelopen

Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst - Nexus - Ledententoonstelling

Tentoonstelling 06-04-2019 t/m 28-04-2019 > Utrecht
Lou Vos Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst - Nexus - Ledententoonstelling
'Time Lapse' en 'Potjes met oren' | Lou Vos 2017, keramische installatie; keramiek, ijzer, hout/deel boomstam uit 12e eeuw uit opgraving
Lou Vos Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst - Nexus - Ledententoonstelling (2)
Detail 'Potjes met oren' | Lou Vos 2017, keramiek, verroest ijzer, splinter van deel boomstam 12e eeuw
Thematentoonstelling over verbinding. Hier is mijn keramische installatie 'Time Lapse' en 'Potjes met oren' nog een keer te zien, welke ik in 2017 maakte voor Museum Nairac in Barneveld. (zie ook Tentoonstellingen 2017)

‘Nexus’ komt van het Latijnse ‘nectere’ en staat voor verbinding. Het betekent zoiets als centrum of focus van een bepaald geheel, of een verbinding (de link) die twee of meer personen of dingen met elkaar in verband brengt.

Voor de thematentoonstelling NEXUS laten kunstenaarsleden van Kunstliefde zich inspireren door dit woord, dan wel de betekenis ervan. Op verschillende manieren en in verschillende disciplines werken zij dit begrip uit in beelden, schilderijen, grafiek, fotografie, video, installaties en meer.

In de installatie 'Time Lapse' heb ik de diameter van een uitgeholde boomstam, (deel van een boomstamput uit de 12e eeuw uit een archeologische opgraving bij Barneveld), weer teruggebracht en met klei / keramieke delen aangevuld. Ze worden verbonden door ijzeren staven, symbolisch voor de houten twijgen die in de middeleeuwen de boomstamdelen aan elkaar verbonden. De cirkel is zo weer rond. Een letterlijke verbinding en verbinding in tijd.

Het tweede deel van de installatie, 'Potjes met oren' verwijst naar de scherven en kruikjes die men in de eeuwenoude waterput vond. Ze werden verloren bij het waterhalen. Reizigers en boeren verzamelden zich om de put en vertelden elkaar verhalen tijdens het waterhalen. De potjes 'met oren' bewaren wellicht heimelijk deze verhalen. De hengsels zijn gemaakt met verschillende verbindingen, in geroest ijzer, snippers van het 12e eeuwse hout en gevonden oude verroeste onderdelen.

Opening zondag 7 april 16.00 uur door Lydia van Oosten, kunstscout / projecten
Lou Vos Utrecht
Atelier Lou Vos, Vlampijpateliers ( foto: Romy Flamand)

Schilderijen, grafiek, werk op papier, fotografie en keramiek

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak.

Stuur een bericht naar "Lou Vos"