Lou Vos

Expositie is afgelopen

De natuur als inspiratiebron / Out of Nature

Tentoonstelling 28-03-2019 t/m 22-04-2019 > Neerijnen
Lou Vos De natuur als inspiratiebron / Out of Nature
Fragments of a landscape - Lou Vos | 2018/19 olieverf op linnen, 80 x 80 cm
Lou Vos De natuur als inspiratiebron / Out of Nature (2)
Vaas | Thea Figee, geblazen glasunica
Stroomhuis / Neerijnen
Geblazen glasunica van Thea Figee en schilderijen en werken op papier van Lou Vos

De natuur vormt een belangrijke inspiratiebron in het werk van beide kunstenaars.
Wat Lou Vos fascineert is de grootsheid, kracht en tegelijkertijd de kwetsbaarheid. De abstracte schilderijen en werken op papier, zijn gebaseerd op reizen naar o.a. het Noorden, daar waar de natuur nog ongerept is en het landschap onaangetast. Er vormen zich nieuwe landschappen, geen directe registratie maar een onderzoek naar vormen. Gebruikmakend van fragmenten en structuren uit de natuur ontstaat een nieuw idioom waarin ze zoekt naar het grootse en het kwetsbare. Vos is op zoek naar verstilling in een tijd waarin we steeds verder van de natuur lijken af te staan.

Liefde en respect en verwondering voor de natuur spreekt ook uit de geblazen glasunica die Thea Figee in samenwerking met meesterglasblazer Geir Nustad in de Glasblazerij van Leerdam uitvoert. De constante beweging en verandering inspireren haar. Figee is opgeleid als graficus, maar verkent altijd de grenzen van de materialen waarmee ze werkt. Elke unica in deze tentoonstelling kent dan ook een zeer gelaagd verhaal van ontstaan in diverse glastechnieken.

Thea Figee (Soest, 1952)
Thea Figee woont en werkt en heeft haar atelier in Utrecht. In 1984 is zij afgestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht in de grafische technieken. Ook maakt zij schilderijen (olieverf op doek). Sinds 1999 heeft zij zich gespecialiseerd in geblazen glasunica en werkt zij samen met verschillende glasblazers. Haar werk is regelmatig te zien in exposities en opgenomen in collecties van o.a. het Nationaal Glasmuseum in Leerdam, Museum van Bommel van Dam in Venlo en het Hentrich Glasmuseum in Düsseldorf. www.theafigee.nl

Lou Vos (Eindhoven 1968)
Lou Vos studeerde af aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht in Fine Arts (1992). Sindsdien is ze werkzaam als beeldend kunstenaar en heeft haar atelier in Utrecht. Haar werk omvat schilderijen (olieverf op linnen), werken op papier, grafiek en keramiek.
Haar werk wordt getoond in diverse galeries en presentatieruimten, was o.a. te zien in het Japan Museum / Sieboldhuis in Leiden en Museum Nairac in Barneveld. Vorig jaar werd ze genomineerd voor de Kunstliefdeprijs 2018 (Utrecht). Veel van haar werken zijn opgenomen in privé-collecties. Naast haar beeldend werk is Lou als organisator betrokken in de kunstsector in Utrecht. www.louvos.nl

Stroomhuis, Neerijnen (Landgoed Neerijnen)
Van Pallandtweg 1, Neerijnen
Open: di t/m zo 11.00 - 17.00 u. 2e Paasdag, 22 april geopend
 
Lou Vos Utrecht
Atelier Lou Vos, Vlampijpateliers ( foto: Romy Flamand)

Schilderijen, grafiek, werk op papier, fotografie en keramiek

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak.

Stuur een bericht naar "Lou Vos"