Studio Lydia van der Meer

Expositie is afgelopen

Bogotá-Art 2021

Tentoonstelling 24-09-2021 t/m 26-09-2021 > Halfweg Nh
Studio Lydia van der Meer Bogotá-Art 2021
Studio Lydia van der Meer Bogotá-Art 2021 (2)
Studio Lydia van der Meer Bogotá-Art 2021 (3)
Studio Lydia van der Meer Bogotá-Art 2021 (4)
Studio Lydia van der Meer Bogotá-Art 2021 (5)
Studio Lydia van der Meer Bogotá-Art 2021 (6)
Fotograaf en Kunstschilder Lydia van der Meer begon haar loopbaan als fotograaf. In haar 30-jarige carrière als persfotograaf werkte ze ruim 10 jaar in London voor de Financial Times, een van
s ’werelds meest invloedrijke kranten.
Met de juiste compositie en het juiste licht de eenvoud van de werkelijkheid vastleggen, is een van de kenmerken van haar werk.

‘Kijken’ is na 30 jaar fotograferen als een tweede natuur voor haar, wat bij haar schilderkunst dan ook net zo belangrijk is als bij haar fotografie. Vanuit haar atelier in Bogotá schildert ze naast stillevens, landschappen en portretten in olieverf op doek.


“Schilderen is voor mij proberen de dagelijkse dingen in het leven te laten opvallen. Dat kan een landschap zijn dat je elke dag ziet, een uitdrukking op een gezicht of gewoon een simpel stuk fruit. Door middel van olieverf, compositie en licht probeer ik de schoonheid van de eenvoud van het onderwerp te laten zien.”


www.lydiavandermeer.nl

06-4480 6678

De Vaas (2021)
afmetingen: 40 x 50 cm
Olieverf op papier

Een typische Delfts blauwe vaas die we allemaal herkennen vanwege zijn kenmerkende tekening en specifieke kleur. De vaas zelf is niet zo mooi. Het is een doodgewone vaas met hier en daar een barstje. En van de bovenkant is een stukje afgebroken maar dat doet er niet toe. Deze vaas is voor mij een herinnering aan mijn moeder die in 1997 is overleden, hij hoorde bij haar en nu bij mij. De vaas steeds opnieuw uitlichten en vastleggen maakt hem bijzonder.
Studio Lydia van der Meer Halfweg Nh

  • Schilderkunst
  • Fotografie

Stuur een bericht naar Studio Lydia van der Meer