Kunstuitleen Zwolle

Expositie is afgelopen

'Tedere Aarde' - Keramiek van Jolanda van de Grint

Tentoonstelling 26-06-2013 t/m 31-07-2013 > Zwolle
Kunstuitleen Zwolle 'Tedere Aarde' - Keramiek van Jolanda van de Grint

Jolanda van de Grint - Schaal zwart/wit open

Kunstuitleen Zwolle 'Tedere Aarde' - Keramiek van Jolanda van de Grint (2)

Jolanda van de Grint - Bol rood

In de maand juli exposeert Jolanda van de Grint een tweede serie keramiek bij Kunstuitleen Zwolle.

Keramiste Jolanda van de Grint maakt werk dat zich kenmerkt door vergankelijkheid en tederheid. Haar objecten tarten de grenzen van de keramiek: ze lijken gesponnen van dunne draden, als ware het een cocon van een insect. De fijne structuur doet denken aan het werk van Jackson Pollock, de kunstenaar die met zijn ‘drippings’ wereldberoemd werd.

Van de Grint houdt ervan om grenzen op te zoeken. Hoe wordt het materiaal zo transparant mogelijk, zonder dat het breekt? Hierdoor wordt het werk vaak heel kwetsbaar, en dit is dan ook een thema dat regelmatig terugkeert in haar werk. Doorleefde voorwerpen, muren met verschillende lagen afbladderende verf, hout dat half verrot is, ijzer dat roest: deze doorleefdheid kan heel mooi zijn en een prachtig verhaal vertellen. Deze uitstraling is wat Van de Grint wil bereiken. Haar werk is gemaakt van gietklei en vervolgens met oxiden en of glazuur bewerkt.

Van de Grint studeerde af in 1984 aan het Möller-instituut in de vakken Handvaardigheid en Textiele werkvormen met als specialisatie keramiek. In de daarop volgende jaren hield zij zich vooral bezig met (reis)fotografie en grafische vormgeving. Een aantal jaren geleden kwam echter de drang om weer met keramiek aan de slag te gaan. Het werk is verkocht via diverse winkels en ze exposeert regelmatig. Sinds kort geeft ze ook cursussen keramiek.

De verkoopexpositie 'Tedere Aarde' is gratis toegankelijk van 26 juni t/m 31 juli bij Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 31. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, donderdagavond koopavond tot 21.00 uur.

Voor meer informatie: zie www.kunstuitleenzwolle.nl

Kunstuitleen Zwolle

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Design
 • Sieraden
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Een grote diverse collectie, continu nieuwe kunstwerken, en toch ondertussen al 40 jaar hoge kwaliteit en vertrouwde klantvriendelijkheid. Dat is Kunstuitleen Zwolle anno nu. We hopen dat u met veel plezier en gemak een kunstwerk vindt dat u thuis of op kantoor op wilt hangen.

Bent u nog geen abonnee, en wilt u dit graag worden? Dit gaat heel eenvoudig. U vult eenmalig bij ons een inschrijfformulier in en toont hierbij een legitimatiebewijs. Vervolgens kunt u elk kunstwerk huren dat u maar wilt. Voor het huren van een kunstwerk betaalt u een vergoeding die afhankelijk is van de waarde. U kunt zoveel huren en zolang huren als u zelf wilt.

Bij ons betaalt u verder geen jaarlijkse contributie of bijdrage. Van uw maandelijkse vergoeding spaart u bovendien de helft. Dit spaartegoed kunt u naar eigen wens besteden aan een eigen kunstwerk, kunstsieraad, tas of het inlijsten van uw favoriete foto.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, donderdagavond koopavond tot 21.00 uur.

Contact


Kunstuitleen Zwolle
Voorstraat 31
8011 MK Zwolle
Nederland
Tel: 038 4216118

www.kunstuitleenzwolle.nl
403 dagen geleden bijgewerkt

Kunstuitleen Zwolle Zwolle
Kunstuitleen Zwolle Zwolle (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Zwolle"