Kunstuitleen Zwolle

Expositie is afgelopen

Expositie “The Forgotten” - nostalgische sieraden van Malou Paul

Tentoonstelling 17-09-2013 t/m 31-10-2013 > Zwolle
Kunstuitleen Zwolle Expositie “The Forgotten” - nostalgische sieraden van Malou Paul

Malou Paul - ring uit de serie 'Oblivion'. Onderdeel van de expositie 'The Forgotten' Bij Kunstuitleen Zwolle

Kunstuitleen Zwolle Expositie “The Forgotten” - nostalgische sieraden van Malou Paul (2)

Malou Paul - collier uit de serie 'Crown Jewels'. Onderdeel van de expositie 'The Forgotten' Bij Kunstuitleen Zwolle

Sieradenontwerpster Malou Paul exposeert bij Kunstuitleen Zwolle van 17 september tot en met 31 oktober.

In een tijd waarin alles gekenmerkt wordt door de drang naar vernieuwing, trekt het werk van Malou Paul de aandacht door de nostalgische uitstraling. De vormen doen denken aan sieraden uit grootmoeders juwelenkist, maar het contrast met de uitvoering maakt ze even modern als nostalgisch. Zo zien we een ring die uitgevoerd is in strak afgewerkt zilver, maar waarvan de 'steen' is vervangen door een detail uit een oude ansichtkaart.

In haar sieraden gebruikt Malou Paul veel tweedehands materialen, zoals ouderwetse ansichtkaarten, antieke deurknoppen en oud zink. Het hergebruik van materialen zorgt ervoor dat het sieraad het doorleefde gevoel krijgt dat ze wil bereiken. Ze is gefascineerd door klederdracht en Victoriaanse sieraden, en laat dit duidelijk naar voren komen in haar ontwerpen. In de serie 'Oblivion' heeft ze oude ansichtkaarten van Zeeuwse folklore gebruikt. En in de serie 'Crown Jewels' heeft ze zich laten inspireren door de Victoriaanse kroonjuwelen van diverse koningshuizen.

Malou Paul heeft de docentenopleiding Beeldende Kunst in Arnhem afgerond, en heeft daarna nog gestudeerd aan de Rietveld Academie, afdeling sieradenontwerp. In 2011 heeft ze haar eigen sieradenlabel opgestart. Ze woont en werkt in Den Haag.

De expositie 'The forgotten” is gratis te bezichtigen van 17 september tot en met 31 oktober bij Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 31. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, donderdagavond koopavond tot 21.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op de website van Kunstuitleen Zwolle.


Kunstuitleen Zwolle

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Design
 • Sieraden
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Een grote diverse collectie, continu nieuwe kunstwerken, en toch ondertussen al 40 jaar hoge kwaliteit en vertrouwde klantvriendelijkheid. Dat is Kunstuitleen Zwolle anno nu. We hopen dat u met veel plezier en gemak een kunstwerk vindt dat u thuis of op kantoor op wilt hangen.

Bent u nog geen abonnee, en wilt u dit graag worden? Dit gaat heel eenvoudig. U vult eenmalig bij ons een inschrijfformulier in en toont hierbij een legitimatiebewijs. Vervolgens kunt u elk kunstwerk huren dat u maar wilt. Voor het huren van een kunstwerk betaalt u een vergoeding die afhankelijk is van de waarde. U kunt zoveel huren en zolang huren als u zelf wilt.

Bij ons betaalt u verder geen jaarlijkse contributie of bijdrage. Van uw maandelijkse vergoeding spaart u bovendien de helft. Dit spaartegoed kunt u naar eigen wens besteden aan een eigen kunstwerk, kunstsieraad, tas of het inlijsten van uw favoriete foto.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, donderdagavond koopavond tot 21.00 uur.

Contact


Kunstuitleen Zwolle
Voorstraat 31
8011 MK Zwolle
Nederland
Tel: 038 4216118

www.kunstuitleenzwolle.nl
405 dagen geleden bijgewerkt

Kunstuitleen Zwolle Zwolle
Kunstuitleen Zwolle Zwolle (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Zwolle"