Kunstuitleen Zwolle

Expositie is afgelopen

‘Gegrond’ - plantaardig design van Asselien Broekhuis.

Tentoonstelling 15-10-2013 t/m 15-01-2014 > Zwolle
Kunstuitleen Zwolle ‘Gegrond’ - plantaardig design van Asselien Broekhuis.

Twist and Shout - Asselien Broekhuis

Kunstuitleen Zwolle ‘Gegrond’ - plantaardig design van Asselien Broekhuis. (2)

Shuffle - Asselien Broekhuis

Asselien Broekhuis exposeert bij Kunstuitleen Zwolle van half oktober tot en met half januari.

Natuur is de passie van Asselien Broekhuis. Ze is, zoals ze het zelf zegt ‘(natuurlijk) eigenwijs’. Haar ontwerpen zijn gebaseerd op natuurlijke materialen, en hebben als doel dit zo puur mogelijk naar voren te doen komen. Tegelijkertijd experimenteert ze met deze materialen, en uiteraard doet ze dit op haar eigen eigenwijze manier. Dit leidt tot onverwachte combinaties. Want waarom zou je aarde alleen aan de binnenkant van een bloempot gebruiken, als het ook aan de buitenkant kan? En waarom wordt een dennenappel altijd verwerkt in een bloemstuk, terwijl het ook op zich al een prachtig voorwerp is om naar te kijken? Door dit experiment legt ze nóg meer de nadruk op het materiaalgebruik, wat haar ontwerpen zowel innovatief als boeiend maakt.

Asselien heeft de opleidingen tot bloemsierkunstenaar en tot Meesterbinder gedaan. Tijdens deze opleidingen ontdekte ze de bijzondere effecten van vormen, kleuren en structuren op de gemoedstoestand. Ook kwam ze erachter dat ze de drang had om het rustgevende effect van de natuur binnenshuis te creëren. Ze ziet het als haar taak om mensen in hun eigen omgeving te laten genieten van deze positieve effecten van bloemen en planten.

In haar ontwerpen gebruikt ze voornamelijk materialen die duurzaam zijn verkregen en verwerkt. Met een nauwlettend oog voor detail werkt ze haar ontwerpen tot in de puntjes uit, waarbij ze zoekt naar de juiste harmonie tussen puurheid en eenvoud.

De expositie ‘Gegrond’ is te bezichtigen van half oktober t/m half januari bij Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 31. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, donderdagavond koopavond tot 21.00 uur. Voor meer informatie zie de site van Kunstuitleen Zwolle.


Kunstuitleen Zwolle

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Design
 • Sieraden
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Een grote diverse collectie, continu nieuwe kunstwerken, en toch ondertussen al 40 jaar hoge kwaliteit en vertrouwde klantvriendelijkheid. Dat is Kunstuitleen Zwolle anno nu. We hopen dat u met veel plezier en gemak een kunstwerk vindt dat u thuis of op kantoor op wilt hangen.

Bent u nog geen abonnee, en wilt u dit graag worden? Dit gaat heel eenvoudig. U vult eenmalig bij ons een inschrijfformulier in en toont hierbij een legitimatiebewijs. Vervolgens kunt u elk kunstwerk huren dat u maar wilt. Voor het huren van een kunstwerk betaalt u een vergoeding die afhankelijk is van de waarde. U kunt zoveel huren en zolang huren als u zelf wilt.

Bij ons betaalt u verder geen jaarlijkse contributie of bijdrage. Van uw maandelijkse vergoeding spaart u bovendien de helft. Dit spaartegoed kunt u naar eigen wens besteden aan een eigen kunstwerk, kunstsieraad, tas of het inlijsten van uw favoriete foto.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, donderdagavond koopavond tot 21.00 uur.

Contact


Kunstuitleen Zwolle
Voorstraat 31
8011 MK Zwolle
Nederland
Tel: 038 4216118

www.kunstuitleenzwolle.nl
406 dagen geleden bijgewerkt

Kunstuitleen Zwolle Zwolle
Kunstuitleen Zwolle Zwolle (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Zwolle"