Kunstuitleen Zwolle

Expositie is afgelopen

Gevallen Engelen - Anne Kreiter

Tentoonstelling 27-03-2014 t/m 03-05-2014 > Zwolle
Kunstuitleen Zwolle Gevallen Engelen - Anne Kreiter

Centraal op de Grote Markt staat sinds een paar jaar het kunstwerk De Glazen Engel van kunstenaar Herman Lamers. Het bijzondere beeld is een hedendaagse representatie van de engel Michaël, de beschermheilige van Zwolle. Naast beschermengelen bestaan er ook Gevallen Engelen. Deze vormen een bron van inspiratie voor hedendaags kunstenaar Anne Kreiter. In deze eerste aflevering van een nieuwe serie over kunst in het hart van Zwolle besteden we aandacht aan een nieuwe serie van zijn hand.

Anne Kreiter
Anne Kreiter woont al meer dan 33 jaar in Zwolle en exposeert in binnen- en buitenland. Zijn werk bevindt zich in vele particuliere en zakelijke collecties waar onder de Isala Klinieken, Provincie Overijssel en het Stedelijk Museum Zwolle.
Anne houdt van boodschappen met een dubbele bodem. Hij laat zich daarom graag inspireren door universele thema’s in klassieke kunstwerken.

Over de serie Gevallen Engelen
Anne Kreiter: ”De serie Gevallen Engel, waar ik met veel plezier aan heb gewerkt, is ontstaan in de loop van 2013. De serie bestaat uit 10 verschillende prints formaat 50x60 cm. In een oplage van 10 en gesigneerd. Vanuit een combinatie van onderdelen van klassieke schilderijen en foto’s zijn de beelden opgebouwd. Deze opbouw bestaat soms uit meer dan 50 onderdelen, die ik met behulp van het programma Photoshop tot een compleet nieuwe beeld heb samengesteld.
Zo zijn beelden ontstaan die ook weer refereren aan klassieke schilderijen waarbij echter een vervreemding is opgetreden door onderdelen die niet helemaal kloppen.
Gevallen Engelen zijn evenals satan [de duivel] engelen die in ongenade zijn gevallen en verstoten zijn uit de hemel. Door de eeuwen heen staan ze voor de vele vormen van kwaad in de wereld. Het is echt een aanrader om eens op ‘gevallen engelen’ te zoeken op internet. Er gaat een wereld voor je open.”

Expositie en aanbieding
De serie Gevallen Engelen zijn te bezichtigen aan de voet van de Peperbus bij Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 33. De unieke expositie loopt van donderdag 27 maart tot en met zaterdag 3 mei. Ter gelegenheid van de introductie zijn de ingelijste kunstwerken te koop voor de speciale introductieprijs van € 175 per stuk. De hele serie van 10 ingelijste exemplaren kost, wederom alleen tijdens de introductie, € 1500. De ingelijste kunstwerken zijn na de expositie te koop voor € 250 per stuk of € 2150 voor de complete exclusieve serie.

Meer informatie:
www.annekreiter.nl

Kunstuitleen Zwolle

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Design
 • Sieraden
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Een grote diverse collectie, continu nieuwe kunstwerken, en toch ondertussen al 40 jaar hoge kwaliteit en vertrouwde klantvriendelijkheid. Dat is Kunstuitleen Zwolle anno nu. We hopen dat u met veel plezier en gemak een kunstwerk vindt dat u thuis of op kantoor op wilt hangen.

Bent u nog geen abonnee, en wilt u dit graag worden? Dit gaat heel eenvoudig. U vult eenmalig bij ons een inschrijfformulier in en toont hierbij een legitimatiebewijs. Vervolgens kunt u elk kunstwerk huren dat u maar wilt. Voor het huren van een kunstwerk betaalt u een vergoeding die afhankelijk is van de waarde. U kunt zoveel huren en zolang huren als u zelf wilt.

Bij ons betaalt u verder geen jaarlijkse contributie of bijdrage. Van uw maandelijkse vergoeding spaart u bovendien de helft. Dit spaartegoed kunt u naar eigen wens besteden aan een eigen kunstwerk, kunstsieraad, tas of het inlijsten van uw favoriete foto.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, donderdagavond koopavond tot 21.00 uur.

Contact


Kunstuitleen Zwolle
Voorstraat 31
8011 MK Zwolle
Nederland
Tel: 038 4216118

www.kunstuitleenzwolle.nl
403 dagen geleden bijgewerkt

Kunstuitleen Zwolle Zwolle
Kunstuitleen Zwolle Zwolle (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Kunstuitleen Zwolle"