Galerie KuBra

Meer...
Expositie is afgelopen

Galerie KuBra presenteert:'Drie Passies)

Tentoonstelling 17-06-2016 t/m 31-07-2016 > Den Bosch
Galerie KuBra Galerie KuBra presenteert:'Drie Passies)

Galerie KuBra opening expositie ‘Drie Passies’ & opening De Kunstwinkel
Op vrijdag 17 juni om 19.30 uur Schilderstraat 17a ‘s-Hertogenbosch

Door de goede ervaringen tijdens het KuBra-Art Cultureel Lustrumfeest 2016 in de Bank van Leening, heeft KuBra het plan opgepakt om in haar Galerie aan de Schilderstraat 17a naast de exposities ook ruimte te maken voor De Kunstwinkel. Kleinere kunstwerkjes van regionale kunstenaars worden gepresenteerd naast de reguliere verrassende exposities!
Vrijdag 17 juni om 19.30 uur wordt de nieuwe opzet feestelijk gepresenteerd en is het de aftrap van de expositie ‘Drie Passies’. Expositie loop van 17 juni t/m 31 juli 2016.
Door het samengaan van deze partijen, gebundeld in één pand houden ze de Kunst in Brabant en 's-Hertogenbosch levend en toegankelijk voor iedereen!

De drie kunstenaars die hun passie tonen tijdens deze expositie zijn Bea Key uit Vught, Mariette van der Meer uit Breda en Inge van der Vloed uit Middelrode. Zij laten een selectie zien uit hun oeuvre van twee– en driedimensionaal werk.

Bea Key raakt tijdens haar reizen geïnspireerd door vele indrukken en vindt het heerlijk om ze te herleven en te vertalen in vorm en kleur op doek of paneel. Met een beperkt kleurgebruik schildert ze vele lagen verf over elkaar, zodat er intensiteit en gelaagdheid in kleur ontstaat. Diverse structuren ontstaan door gebruik van o.a. zand, textiel, lood en koper.
Mariette van der Meer toont werken die onderdeel zijn van twee series; Landschappen uit de serie 'Before we met' en werk uit de mysterieuze serie 'Serious Life II'.
Inge van der Vloed werkt in haar beelden met het krachtig spel van lijn en lichtval waarbij ze de unieke karakteristieken van de steen gebruikt. Inge schept er een groot genoegen in om de harde steensoorten uitsluitend handmatig te bewerken.
In De Kunstwinkel zijn steeds wisselende kunstwerkjes te zien van regionale kunstenaars.

Kunstenaars collectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent 125 kunstenaars die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben als doel hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

Galerie KuBra, Schilderstraat 17a, 5211NB ‘s-Hertogenbosch. Opening vrijdag 17 juni 2016 om 19.30 uur.
De expositie loopt van 17 juni t/m 31 juli 2016.
De galerie en De Kunstwinkel zijn geopend woensdag(ov), donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. Van donderdag t/m zondag is één van de kunstenaars aanwezig. Toegang gratis.

Galerie KuBra

  • Schilderkunst
  • Sculptuur
  • Glaskunst
  • Diversen

Een vaste stek in de hoofdstad van Brabant is een hele goede zet gebleken. De bekendheid van stichting KuBra is hierdoor sterk gegroeid in Brabant én ook daarbuiten. Het heeft ons nu weer nieuwe kansen geboden om intensiever samen te gaan werken met andere culturele partijen in ’s-Hertogenbosch.

Een pand waar al 20 jaar grafiekatelier Kurtface en galerie Ietsmooisaandemuur.nl zijn gevestigd. Kurtface staat zeer goed bekend in het culturele circuit, ook is hier een lijstenmakerij en kunstuitleen gevestigd. De expositieruimte van Ietsmooisaandemuur.nl maakt plaats voor KuBra. Grafiekatelier Kurtface, de lijstenmakerij en de kunstuitleen blijven gevestigd in de andere ruimtes!

Galerie KuBra heeft 2 mooie ruimtes op de begane grond met eigen ingang! Door de duurzame samenwerking met de andere partijen zullen er meer kansen en mogelijkheden gecreëerd gaan worden, denk hierbij o.a. aan het geven van demonstraties, workshops en lezingen.

Openingstijden

woensdag (onder voorbehoud) t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur
zaterdag en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur
en op afspraak

Galerie KuBra Den Bosch
Galerie KuBra Den Bosch (2)

Stuur een bericht naar "Galerie KuBra"