Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst

Expositie is afgelopen

Vonkel /thuis: 'Ritme van de Hand' (solotentoonstelling Hans Keuls)

Tentoonstelling 16-04-2013 t/m 01-06-2013 > Den Haag
Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Vonkel /thuis: 'Ritme van de Hand' (solotentoonstelling Hans Keuls)

Hans Keuls, Silky windy skyscape (2010), 50 x 130

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Vonkel /thuis: 'Ritme van de Hand' (solotentoonstelling Hans Keuls) (2)

Hans Keuls, Norwegian winter sky scape (2013), 100 x 150

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Vonkel /thuis: 'Ritme van de Hand' (solotentoonstelling Hans Keuls) (3)

Hans Keuls, Purple Rain Blossom Rhythm (2013), 100 x 100

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Vonkel /thuis: 'Ritme van de Hand' (solotentoonstelling Hans Keuls) (4)

Hans Keuls, Noors Mos (2012), 100 x 100, olie op doek

Hans Keuls (1956) is gefascineerd door de expressieve kracht van olieverf op linnen en gegrepen door het ritme, de motoriek van het schilderen. Zijn schilderijen worden vaak omschreven als organisch, ritmisch en vol dynamiek, en landschappelijk genoemd vanuit het bijna letterlijk gebruik van de metafoor natuur, die hij als een modern impressionist in zijn werk toepast.

De werken zijn laag over laag geschilderd, vanuit een dwingend verlangen de chaos te ordenen, iets wat beter omschreven kan worden als een bijna bezeten componeerdift. Dit resulteert in een dromerige schildersvlucht, energiek in beweging, maar tegelijkertijd ook verstild en indringend. De ontstane spanning in de constante, bijna monnikachtige, herhaling van het ritme van de schildershand, verdiepen het werk langzaam maar zeker tot een mysterieuze geladen schoonheid. Deze stemt tot nadenken en veroorzaakt misschien zelfs troost en ontroering.

De expositie van Hans Keuls is te zien bij Vonkel /thuis van 23 april tot en met 1 juni.

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst

In een historisch stadshuis in het centrum van Den Haag brengt Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst, in twee afzonderlijke expositieruimten twee verschillende kunststijlen tot uiting. Op de begane grond toont Vonkel /nu’e kunst conceptueel werk waarin de actuele tijdgeest wordt verbeeld, van jonge en academisch geschoolde kunstenaars. Bij Vonkel /thuis, op de eerste verdieping, is tijdloze, esthetische kunst van hoog niveau van reeds langer bekende en succesvolle kunstenaars te zien.

Vonkel /nu’e kunst - actuele inhoudelijke kunst met museale potentie (begane grond)
Vonkel volgt de recente ontwikkelingen in de eigentijdse Nederlandse kunst op de voet. We richten ons bewust op kunstenaars die aan Nederlandse academies afgestudeerd zijn. Zo kunnen we gaandeweg een beeld schetsen van de Nederlandse kunst als geheel en van het Nederlandse perspectief in de kunst.

Op de begane grond staat ‘nu'e kunst’ centraal: elke zeven weken een nieuwe expositie die de huidige tijdsgeest weerspiegelt. Van heel jonge, net afgestudeerde kunstenaars, tot kunstenaars die al langer aan de weg timmeren en waarvan het werk museumwaardig is of gaat worden.

Vonkel /thuis – tijdloze kunst, getoond in een interieur van deze tijd (1e etage)
Naast een reguliere galerieruimte opende Vonkel in 2009 een professionele woonkamergalerie, ‘Vonkel /thuis’. In een Haags herenhuis uit 1880 met een interieur van deze tijd zijn elke 7 weken wisselende exposities van nationaal bekende kunstenaars zien. Door kunstwerken in een woonkameromgeving te tonen, willen we laten zien hoe kunst in een huiselijke omgeving tot zijn recht kan komen. Daarnaast proberen we een ruimte te scheppen waar mensen zich gemakkelijk thuis kunnen voelen en waar ze de tijd kunnen nemen om de kunst op zich in te laten werken.

Vonkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 12.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie zie onze website www.vonkel.nl en facebookpagina www.facebook.com/galerievonkel

Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst • Assendelftstraat 17-19 Den Haag • www.vonkel.nl • info@vonkel.nl • 0704278084

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 12 - 18

Contact


Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst
Assendelftstraat 17-19
2512 VS Den Haag
Nederland
Tel: 070 427 80 84
E-mail: info@vonkel.nl

www.vonkel.nl
1548 dagen geleden bijgewerkt

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Den Haag

Stuur een bericht naar "Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst"