Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst

Expositie is afgelopen

'OK GLASS - de expositie'

Tentoonstelling 05-06-2013 t/m 28-07-2013 > Den Haag
Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst 'OK GLASS - de expositie'

Peter Meijer, De aanslag, 100 x 100, acryl op doek

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst 'OK GLASS - de expositie' (2)

Tamme de Boer, Travelling at the speed of thought, 100 x 150, olie en aerosol op doek

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst 'OK GLASS - de expositie' (3)

Eline Peek, Private eye, 150 x 220 (tweeluik), acryl op doek

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst 'OK GLASS - de expositie' (4)

Greet Steenland, Future Sky, 80 x 140, olie op doek

Hoe verhoudt eigentijdse schilderkunst zich tot technologische innovatie? Deze vraag staat centraal in de jaarlijkse thema-expositie bij galerie Vonkel, getiteld ‘OK GLASS – de expositie’, en is te bewonderen van 05/06 tot en met 28/07/2013.

Onder de naam ‘Glass’ introduceert Google een nieuwe technologie om informatie en beelden door middel van een bril letterlijk over de wereld heen te leggen. Ook eigentijdse schilders leggen in hun werken vaak laag over laag en geven op die manier een extra dimensie aan de realiteit. Zij maken hiervoor echter gebruik van traditionele materialen en technieken.

De introductie van een nieuwe technologie als Google Glass is baanbrekend, ook voor de schilderkunst. Kunstenaars raken immers het monopolie op een gelaagde werkelijkheid kwijt. Wat ons interesseert, is welke invloed dit op hun werk heeft. Wordt zichtbare gelaagdheid bijvoorbeeld straks zo’n gemeengoed dat de tweedimensionale kunst andere wegen moet zoeken om uniek te blijven? Of omarmen kunstenaars van nu de mogelijkheden die de moderne visuele technologie hen biedt en integreren zij die in hun kunst?

Voor ‘OK GLASS – de expositie’ zijn 13 van de vaste kunstenaars van Vonkel met deze en andere vragen aan de slag gegaan: Inge Aanstoot, Peter Meijer, Myra de Vries, Adelien Noordzij, Tamme de Boer, Greet Steenland, Eline Peek, Anne Meijer, Wessel Middelbos, Jim Impelmans, Rineke Engwerda, Anke van Hout en Martijn Gort.

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst

In een historisch stadshuis in het centrum van Den Haag brengt Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst, in twee afzonderlijke expositieruimten twee verschillende kunststijlen tot uiting. Op de begane grond toont Vonkel /nu’e kunst conceptueel werk waarin de actuele tijdgeest wordt verbeeld, van jonge en academisch geschoolde kunstenaars. Bij Vonkel /thuis, op de eerste verdieping, is tijdloze, esthetische kunst van hoog niveau van reeds langer bekende en succesvolle kunstenaars te zien.

Vonkel /nu’e kunst - actuele inhoudelijke kunst met museale potentie (begane grond)
Vonkel volgt de recente ontwikkelingen in de eigentijdse Nederlandse kunst op de voet. We richten ons bewust op kunstenaars die aan Nederlandse academies afgestudeerd zijn. Zo kunnen we gaandeweg een beeld schetsen van de Nederlandse kunst als geheel en van het Nederlandse perspectief in de kunst.

Op de begane grond staat ‘nu'e kunst’ centraal: elke zeven weken een nieuwe expositie die de huidige tijdsgeest weerspiegelt. Van heel jonge, net afgestudeerde kunstenaars, tot kunstenaars die al langer aan de weg timmeren en waarvan het werk museumwaardig is of gaat worden.

Vonkel /thuis – tijdloze kunst, getoond in een interieur van deze tijd (1e etage)
Naast een reguliere galerieruimte opende Vonkel in 2009 een professionele woonkamergalerie, ‘Vonkel /thuis’. In een Haags herenhuis uit 1880 met een interieur van deze tijd zijn elke 7 weken wisselende exposities van nationaal bekende kunstenaars zien. Door kunstwerken in een woonkameromgeving te tonen, willen we laten zien hoe kunst in een huiselijke omgeving tot zijn recht kan komen. Daarnaast proberen we een ruimte te scheppen waar mensen zich gemakkelijk thuis kunnen voelen en waar ze de tijd kunnen nemen om de kunst op zich in te laten werken.

Vonkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 12.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie zie onze website www.vonkel.nl en facebookpagina www.facebook.com/galerievonkel

Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst • Assendelftstraat 17-19 Den Haag • www.vonkel.nl • info@vonkel.nl • 0704278084

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 12 - 18

Contact


Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst
Assendelftstraat 17-19
2512 VS Den Haag
Nederland
Tel: 070 427 80 84
E-mail: info@vonkel.nl

www.vonkel.nl
1488 dagen geleden bijgewerkt

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Den Haag

Stuur een bericht naar "Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst"