Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst

Expositie is afgelopen

Vonkel /nu': LOST WOODS - Myra de Vries (solo)

Tentoonstelling 14-01-2014 t/m 23-02-2014 > Den Haag
Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Vonkel /nu': LOST WOODS - Myra de Vries (solo)

Myra de Vries, After the rain, 90 x 105, acryl op doek

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Vonkel /nu': LOST WOODS - Myra de Vries (solo) (2)

Myra de Vries, Shadow, 90 x 105, acryl op doek

Myra de Vries (1962) bijt in 2014 het spits af bij Vonkel /nu’.

Vanaf haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht brengt Myra de Vries landschappen in beeld. In haar vroege werk zijn het vooral stedelijke en menselijke invloeden in het natuurlijke landschap die haar fascineren. In haar meest recente doeken komen we deze tegenstelling opnieuw tegen. Toch wint ook het thema van de pure natuur en de aantrekkingskracht daarvan terrein in haar schilderijen.

De werken in haar nieuwe solo-expositie bij Vonkel /nu’ onderscheiden zich door hun evenwichtigheid. Myra de Vries weet zelfverzekerd een perfecte balans te vinden tussen de rauwheid van haar abstracte techniek en de subtiele sfeer die zij in haar schilderijen nastreeft.

U kunt de werken van Myra de Vries zien bij Vonkel /nu’ van 14 januari t/m 23 februari 2014.

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst

In een historisch stadshuis in het centrum van Den Haag brengt Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst, in twee afzonderlijke expositieruimten twee verschillende kunststijlen tot uiting. Op de begane grond toont Vonkel /nu’e kunst conceptueel werk waarin de actuele tijdgeest wordt verbeeld, van jonge en academisch geschoolde kunstenaars. Bij Vonkel /thuis, op de eerste verdieping, is tijdloze, esthetische kunst van hoog niveau van reeds langer bekende en succesvolle kunstenaars te zien.

Vonkel /nu’e kunst - actuele inhoudelijke kunst met museale potentie (begane grond)
Vonkel volgt de recente ontwikkelingen in de eigentijdse Nederlandse kunst op de voet. We richten ons bewust op kunstenaars die aan Nederlandse academies afgestudeerd zijn. Zo kunnen we gaandeweg een beeld schetsen van de Nederlandse kunst als geheel en van het Nederlandse perspectief in de kunst.

Op de begane grond staat ‘nu'e kunst’ centraal: elke zeven weken een nieuwe expositie die de huidige tijdsgeest weerspiegelt. Van heel jonge, net afgestudeerde kunstenaars, tot kunstenaars die al langer aan de weg timmeren en waarvan het werk museumwaardig is of gaat worden.

Vonkel /thuis – tijdloze kunst, getoond in een interieur van deze tijd (1e etage)
Naast een reguliere galerieruimte opende Vonkel in 2009 een professionele woonkamergalerie, ‘Vonkel /thuis’. In een Haags herenhuis uit 1880 met een interieur van deze tijd zijn elke 7 weken wisselende exposities van nationaal bekende kunstenaars zien. Door kunstwerken in een woonkameromgeving te tonen, willen we laten zien hoe kunst in een huiselijke omgeving tot zijn recht kan komen. Daarnaast proberen we een ruimte te scheppen waar mensen zich gemakkelijk thuis kunnen voelen en waar ze de tijd kunnen nemen om de kunst op zich in te laten werken.

Vonkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 12.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie zie onze website www.vonkel.nl en facebookpagina www.facebook.com/galerievonkel

Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst • Assendelftstraat 17-19 Den Haag • www.vonkel.nl • info@vonkel.nl • 0704278084

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 12 - 18

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Den Haag

Stuur een bericht naar "Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst"