Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst

Expositie is afgelopen

Vonkel /thuis: SCHADUW - Maarten van Aken (solo)

Tentoonstelling 25-02-2014 t/m 30-03-2014 > Den Haag
Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Vonkel /thuis: SCHADUW - Maarten van Aken (solo)

Maarten van Aken, De nachtwandeling, 175 x 180, acryl en olie op doek

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Vonkel /thuis: SCHADUW - Maarten van Aken (solo) (2)

Maarten van Aken, Schaduw II, 140 x 190, acryl en olie op doek

Vonkel /thuis toont de eerste solo-expositie van de in 2012 afgestudeerde en Buning Bongers Prijs winnaar Maarten van Aken.

De expositie bestaat uit ritmische doeken van vlakken en lijnen die met een optimaal gebruik van sterk licht en harde kleuren het principe van een lege ruimte zo warm en krachtig mogelijk verbeelden.

SCHADUW is van 25 februari t/m 30 maart 2014 te zien bij Vonkel /thuis.

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst

In een historisch stadshuis in het centrum van Den Haag brengt Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst, in twee afzonderlijke expositieruimten twee verschillende kunststijlen tot uiting. Op de begane grond toont Vonkel /nu’e kunst conceptueel werk waarin de actuele tijdgeest wordt verbeeld, van jonge en academisch geschoolde kunstenaars. Bij Vonkel /thuis, op de eerste verdieping, is tijdloze, esthetische kunst van hoog niveau van reeds langer bekende en succesvolle kunstenaars te zien.

Vonkel /nu’e kunst - actuele inhoudelijke kunst met museale potentie (begane grond)
Vonkel volgt de recente ontwikkelingen in de eigentijdse Nederlandse kunst op de voet. We richten ons bewust op kunstenaars die aan Nederlandse academies afgestudeerd zijn. Zo kunnen we gaandeweg een beeld schetsen van de Nederlandse kunst als geheel en van het Nederlandse perspectief in de kunst.

Op de begane grond staat ‘nu'e kunst’ centraal: elke zeven weken een nieuwe expositie die de huidige tijdsgeest weerspiegelt. Van heel jonge, net afgestudeerde kunstenaars, tot kunstenaars die al langer aan de weg timmeren en waarvan het werk museumwaardig is of gaat worden.

Vonkel /thuis – tijdloze kunst, getoond in een interieur van deze tijd (1e etage)
Naast een reguliere galerieruimte opende Vonkel in 2009 een professionele woonkamergalerie, ‘Vonkel /thuis’. In een Haags herenhuis uit 1880 met een interieur van deze tijd zijn elke 7 weken wisselende exposities van nationaal bekende kunstenaars zien. Door kunstwerken in een woonkameromgeving te tonen, willen we laten zien hoe kunst in een huiselijke omgeving tot zijn recht kan komen. Daarnaast proberen we een ruimte te scheppen waar mensen zich gemakkelijk thuis kunnen voelen en waar ze de tijd kunnen nemen om de kunst op zich in te laten werken.

Vonkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 12.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie zie onze website www.vonkel.nl en facebookpagina www.facebook.com/galerievonkel

Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst • Assendelftstraat 17-19 Den Haag • www.vonkel.nl • info@vonkel.nl • 0704278084

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 12 - 18

Contact


Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst
Assendelftstraat 17-19
2512 VS Den Haag
Nederland
Tel: 070 427 80 84
E-mail: info@vonkel.nl

www.vonkel.nl
1518 dagen geleden bijgewerkt

Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst Den Haag

Stuur een bericht naar "Vonkel - galerie voor eigentijdse kunst"