Catharina van Ameijde

Expositie is afgelopen

The Colorfield Performance CH 2018

Tentoonstelling 15-05-2018 t/m 30-09-2018 > Sloten
Catharina van Ameijde The Colorfield Performance CH 2018
Catharina van Ameijde The Colorfield Performance CH 2018 (2)
Algemene informatie: The Colorfield Performance CH 2018

In het kader van het gegeven dat Leeuwarden in 2018 tot Culturele Hoofdstad van Europa is benoemd, heeft Dirk Hakze het initiatief genomen om een nieuwe editie in de reeks van The Colorfield Performance te ontwikkelen.

Voorgeschiedenis

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen. In 1992 werd dit concept voor de eerste keer uitgevoerd tijdens het Oerol- Festival op Terschelling. Toen werden 144 panelen beschilderd die zich als een lint door de duinen slingerden. In het jaar 2000 werd op Schiermonnikoog een soortgelijk project in een veel grotere dimensie uitgevoerd. Op het strand werden 1000 panelen in de vorm van een lelieblad opgesteld. Samen met de kunstenaar Theo Cazjmir werden gedurende vier maanden 550 panelen beschilderd. De bijzonderheid bij dit project was dat twee kunstenaars tegelijkertijd aan hetzelfde paneel werkten.

Nieuwe opzet van The Colorfield Performance CH 2018

Het idee voor deze nieuwe editie van The Colorfield Performance CH 2018 is om in het jaar 2018 een Gesamtkunstwerk te maken met 1919 kunstenaars . Dit sluit wonderwel aan bij het centrale thema “Mienskip” van Culturele Hoofdstad 2018. Dit kunstwerk heeft de omvang van een Land-Art project. In een open landschap worden 2018 panelen opgesteld in de vorm van een driehoek met zijden van 233 meter. Het getal 233 is afkomstig uit de reeks van Fibonacci, die verbonden is met de maatverhouding van de Gulden Snede. Er is gekozen voor een driehoek omdat deze meetkundige vorm zich autonoom verhoudt t.o.v. het verkavelde Friese landschap. Deze driehoek is voor Dirk Hakze ook verbonden met de beginselen van Gelijkheid, Vrijheid en Broederschap, die aan de basis liggen van onze huidige democratie.

http://www.dirkhakze.com/projecten/the-colorfield-performance-ch-2018.html
Catharina van Ameijde Maasbracht
Catharina in haar Atelier
Catharina van Ameijde Maasbracht (2)

Catharina van Ameijde 1956 kunstschilderes, tekenares en aquarelliste

Catharina is een in Rotterdam geboren schippersdochter die haar middelbare school in Dordrecht en Maasbracht doorloopt, van kinds
af aan ontwikkelt zij een passie voor tekenen
en schilderen.

Na een periode van een twintigtal jaren waarin haar passie door “het leven” naar de achtergrond word verdrongen besluit ze, aangemoedigd door haar echtgenoot deze in 2010 nieuw leven in te blazen, in de drie daarop volgende jaren breidt ze haar kennis uit door het volgen van cursussen in compositie en perspectief, bekwaamt zich in aquarelleren en treed in 2013 voor het eerst met haar werk naar buiten.

Catharina is sinds 2012 lid van de befaamde Belgische Kunstgroep “Global Art” te Tongeren.

Haar vele reizen en de foto’s die ze daarvan meebracht vormen een inspiratiebron voor haar werken. Maar ook Hollandse luchten, zeegezichten en landschappen in olieverf zijn typerend voor haar werk. Ook kleurrijke bloemen worden met acrylverf op het doek tot leven gebracht. Door acrylverf met andere materialen te combineren komt zij tot zeer verrassende resultaten. Haar werk is figuratief/ realistisch. En sinds kort heeft zij ook Ceramiek aan haar palmares toegevoegd.

Catharina werkt vanuit haar eigen inspiratie maar neemt ook opdrachten aan. Dat wil zeggen dat zij, uitgaande van een afbeelding en in overleg met de opdrachtgever, tot een afspraak komt wat betreft de mogelijkheden en de kosten.

Voor een leuke schilderscursus en/of tekencursus met veel persoonlijke aandacht bent u bij Catharina aan het juiste adres.! Zij leert u omgaan met diverse verfsoorten en technieken, alsook het indelen van een schilderij (compositie). Ook begeleidt zij u met het kiezen van technieken en onderwerpen.

Kijk voor verdere informatie op http://www.catharina-van-ameijde.nl/
onder de rubriek “Cursus”

Schroom niet om contact met haar op te nemen, voor meer informatie of een atelier bezoek.

Openingstijden

http://www.facebook.com/CatharinaArtsSchildersatelierGalerie
https://www.facebook.com/Bij.ons.Mam/

Permanente Tentoonstelling!
Bij mij Thuis, mogelijkheid om de schilderijen te bekijken en mijn atelier te bezichtigen!
Echter uitsluitend op afspraak !!!

Info.: Catharina.van.ameijde@gmail.com
0031 (0)475465066
0031 (0)610746635

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "Catharina van Ameijde"