TENT

Meer...
Expositie is afgelopen

Dark Matters

Tentoonstelling 12-09-2013 t/m 01-12-2013 > Rotterdam
TENT Dark Matters

Sylvia B. - Le Noirceur - 2011

Dark Matters verkent de nevelige uithoeken van een donker universum waar kleur schittert in afwezigheid. Onheilspellend, melancholiek en soms poëtisch - de kunstenaars in Dark Matters zoeken op de tast hun weg door een wereld die op het punt staat te verdwijnen of tot chaos te vervallen. Hoe is het zo ver gekomen? Verklaringen worden niet gegeven, wel ontstaat er ruimte voor reflectie op onze eigen tijd, onze maatschappij en op onszelf. Klimaatproblemen, de economische crisis en sociaal-maatschappelijke onrust; dit zijn de dilemma’s waar Dark Matters ook naar wijst.

Sandro Setola, Dario D’Aronco, Fiona Weir, Silvia B., Renie Spoelstra, Marielle Buitendijk, Dirk van Lieshout, Jeroen Kuster, Charl Landvreugd, Marc Bijl.

Events

- Donderdag 12 september, 20.00 uur: Opening Dark Matters

- Donderdag 10 oktober, 20.00 uur: Destination Outer Space – over de oneindigheid van het heelal, afrofuturisme, en onverklaarbare fenomenen in de kosmos. M.m.v. wetenschapsjournalist/astronoom Govert Schilling en kunstenaars Charl Landvreugd en Marielle Buitendijk.

- Donderdag 14 november, 20.00 uur: The Darkness Within – over de peilloze diepten van de menselijke geest, occulte praktijken en de onbetrouwbaarheid van de herinnering. M.m.v. Silvia B. en Sandro Setola.

TENT

  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT richt zich via haar uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. Een bezoek aan TENT is de kennismaking met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Openingstijden

Dinsdag - zondag: 11.00 - 18.00u.
Regelmatige avondopenstelling op donderdagavonden, zie TENT Events. Tijdens opbouw is TENT gesloten.

Aangepaste openingstijden 2013:
TENT is geopend op: Goede Vrijdag, Pasen, 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, Pinksteren en 26 december (2e Kerstdag),

TENT is gesloten op: 30 april (Koninginnedag), 25 december (1e Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Contact


TENT
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010 - 413 5498

www.tentrotterdam.nl
153 dagen geleden bijgewerkt

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "TENT"