TENT

Meer...
Expositie is afgelopen

Less is More, More Or Less

Tentoonstelling 07-06-2013 t/m 07-06-2013 > Rotterdam

Less is More, More Or Less opent op vrijdag 7 juni in TENT de discussie over verzamelen en ontzamelen van kunst in de openbare ruimte. Met de kunst van Rotterdam als vertrekpunt presenteren denkers verschillende perspectieven op het begrip verzamelen (opinies), tonen kenners praktijkvoorbeelden in de stad (field trips) en laten kunstenaars in TENT zien hoe ontzamelen onderdeel van de kunstpraktijk kan worden (case studies).

De dag wordt ingeleid met verschillende opinies over verzamelen. Met Rutger Bregman, Omar Muñoz Cremers, Jan van Adrichem, Siebe Thissen.
In fieldtrips worden uitzonderlijke praktijkvoorbeelden bezocht met Atelier van Lieshout bij AVL Mundo, Observatorium op het Kleinpolderplein, Ida Jager bezoekt het voormalig Stationpostkantoor, Hans Abelman leidt u langs de werken van Sculpture International Rotterdam, Marco Jongeneel toont zijn visie op Skatepark Westblaak en Kamiel Verschuren neemt u mee naar de door hem verplaatste werken van Gerard Héman, nu in het Zuiderpark.
De dag wordt afgesloten met The Force of Freedom, Sarah van Sonsbeeck, Saskia Noor van Imhoff, Lilith Ronner van Hooijdonk, Witte van Hulzen en Sander Breure, Yasser Ballemans, die hun concrete voorstellen over verzamelen en ontzamelen in casestudies tonen. Ze gaan daarover in gesprek met Sacha Bronwasser en Hans van Houwelingen.
Tevens toont TENT de minidocumentaire over Henry Moore’s sculptuur Wall Relief No. I en video-interviews met Co Westerik, Lon Pennock, en de erven Héman.

Deelname
25 euro, studenten 15 euro.
Reserveren en informatie via tent@cbk.rotterdam.nl. Beperkte plaatsen.

TENT

  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT richt zich via haar uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. Een bezoek aan TENT is de kennismaking met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Openingstijden

Dinsdag - zondag: 11.00 - 18.00u.
Regelmatige avondopenstelling op donderdagavonden, zie TENT Events. Tijdens opbouw is TENT gesloten.

Aangepaste openingstijden 2013:
TENT is geopend op: Goede Vrijdag, Pasen, 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, Pinksteren en 26 december (2e Kerstdag),

TENT is gesloten op: 30 april (Koninginnedag), 25 december (1e Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Contact


TENT
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010 - 413 5498

www.tentrotterdam.nl
152 dagen geleden bijgewerkt

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "TENT"