TENT

Meer...
Expositie is afgelopen

TENT Academy Awards

Tentoonstelling 12-07-2013 t/m 25-08-2013 > Rotterdam

Vrijdagavond 12 juli staat in Cinerama de beste jonge videokunst van Nederland en gastland Griekenland centraal tijdens de TENT Academy Awards. Deze filmcompetitie presenteert de top van de eindexamen video’s, films en animaties van Nederlandse en internationale kunstacademies. Tijdens de Awardshow in de Rotterdamse bioscoop Cinerama worden de genomineerde films getoond en wordt de winnaar feestelijk bekend gemaakt. Het videowerk van de genomineerden wordt tevens tentoongesteld in TENT tot 25 augustus en gaat daarna on tour langs verschillende internationale filmfestivals en instellingen voor hedendaagse kunst.

De jury voor de 2013 editie bestaat uit Marina Gioti (GR), filmmaker en curator, Inke Arns (DE), freelance curator en artistiek directeur van de Hartware MedienKunstVerein Dortmund, Wim Waelput (BE), directeur van KIOSK Gent en Angelique Spaninks (NL), directeur van STRP Festival en van Stichting MU, beiden in Eindhoven. Spaninks was tevens de scout van winnaar Auke de Vries in de 2011 editie van de TENT Academy Awards.

12 juli 2013: Awardshow TENT Academy Awards in Cinerama, Rotterdam
12 juli - 25 augustus 2013: Tentoonstelling TENT Academy Awards in TENT

Locatie: bioscoop Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Entree: €5,- studenten €3.-
Tickets: Cinerama, tel: 010-4115300
Afterparty: Café LaBru, Hartmansstraat 18A, Rotterdam

TENT

  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT richt zich via haar uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. Een bezoek aan TENT is de kennismaking met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Openingstijden

Dinsdag - zondag: 11.00 - 18.00u.
Regelmatige avondopenstelling op donderdagavonden, zie TENT Events. Tijdens opbouw is TENT gesloten.

Aangepaste openingstijden 2013:
TENT is geopend op: Goede Vrijdag, Pasen, 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, Pinksteren en 26 december (2e Kerstdag),

TENT is gesloten op: 30 april (Koninginnedag), 25 december (1e Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Contact


TENT
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010 - 413 5498

www.tentrotterdam.nl
123 dagen geleden bijgewerkt

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "TENT"