TENT

Meer...
Expositie is afgelopen

The Value of Nothing

Tentoonstelling 04-09-2014 t/m 16-11-2014 > Rotterdam

TENT opent op donderdag 4 september de manifestatie The Value of Nothing: een groepstentoonstelling, vijf nieuwe kunstprojecten, Fieldwork Residencies en een intensief publiek programma over verschuivingen in het denken over het begrip waarde en economie, en de positie van kunst daarin.

Hoe kunnen we over een andere invulling van het begrip waarde denken zonder uit te gaan van de gangbare financieel-economische maatstaven? Welke alternatieve manieren zijn er om te bepalen wat waardevol is? The Value of Nothing toont kunstenaarspraktijken en projecten die voortvloeien uit, of zich concentreren op, afwijkende economieën, nieuwe waardesystemen en alternatieve werkstrategieën.

The Value of Nothing toont nieuw en bestaand werk, laat kunstenaars hun ideeën toetsen in de praktijk maar haalt die praktijk ook de manifestatie binnen. Ze bespreekt abstracte vergezichten maar stelt ook concrete oplossingen voor, om zo perspectieven te bieden op een andere, minder eenzijdige manier van waardering. Meschac Gaba, Jeanne van Heeswijk, Jonas Lund, Helmut Smits en Remco Torenbosch ontwikkelden nieuwe projecten voor de manifestatie. Gil & Moti, Roel bij een Rotterdams bedrijf aan de slag. Zij zullen een voorstel ontwikkelen dat op een Roscam Abbing, Kym Ward, Oblique International en Weronika Zielinska gaan ieder andere manier ingaat op onderwerpen als gastvrijheid, de notie van werk, of de politiek achter de infrastructuur van het internet. De voorstellen worden in de tentoonstelling gepresenteerd aan de bedrijven en het publiek.

Een gelaagd publiek programma voor verschillende leeftijdsgroepen gaat in op de tentoonstellingsthema’s. In samenwerking met kunstenaar Helmut Smits is een voetbalspel voor jongeren ontwikkeld dat onderzoekt wat er gebeurt als vaststaande hiërarchieën worden doorbroken en de regels van het spel niet meer gelden. De voorstellen van de Fieldwork Residencies worden gepresenteerd tijdens Fieldwork Friday op 3 en 24 oktober in TENT en besproken in bijeenkomsten met studenten van de Erasmus University College.
Curator en schrijver Nat Muller stelde het tweeluik Breaking the Bank samen (16 oktober en 13 november) waarin ze in gesprek met academici, journalisten en andere experts onderzoekt hoe kunst, waarde en de globale economie met elkaar samenhangen.

The Value of Nothing is samengesteld door Jesse van Oosten (TENT) en Michel van Dartel (onafhankelijk curator, V2_)

TENT

  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT richt zich via haar uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. Een bezoek aan TENT is de kennismaking met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Openingstijden

Dinsdag - zondag: 11.00 - 18.00u.
Regelmatige avondopenstelling op donderdagavonden, zie TENT Events. Tijdens opbouw is TENT gesloten.

Aangepaste openingstijden 2013:
TENT is geopend op: Goede Vrijdag, Pasen, 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, Pinksteren en 26 december (2e Kerstdag),

TENT is gesloten op: 30 april (Koninginnedag), 25 december (1e Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "TENT"