TENT

Expositie is afgelopen

The Back Room- Paul Beckman

Tentoonstelling 11-02-2016 t/m 10-04-2016 > Rotterdam
Op donderdag 11 februari om 20.00 uur vindt in TENT de opening plaats van The Back Room: Paul Beckman, het eerste deel van de bijzondere eenjarige samenwerking tussen TENT en Museum Boijmans Van Beuningen waarin onderbelichte maar beeldbepalende Rotterdamse kunstenaars worden getoond in vier solotentoonstellingen. Samengesteld door Noor Mertens, conservator Museum Boijmans Van Beuningen.

Het project onderzoekt de positie die beide instellingen – als gevestigd instituut en als jonge tentoonstellingsruimte zonder collectie – innemen op lokaal en nationaal niveau. In deze samenwerking leggen TENT en het museum het subjectieve proces van het wel of niet worden opgenomen in de kunstcanon bloot. De kunstenaars die tijdens The Back Room worden gepresenteerd zijn deels opgenomen in de museumcollectie, maar hebben niet altijd de aandacht gekregen die hun werk verdiende. Hun oeuvre is juist nu om verschillende redenen van belang. Het zijn kunstenaars wier materiaalgebruik zich spiegelt in de jonge generatie kunstenaars van nu, wiens strategieën verwant zijn aan een jongere generatie. The Back Room stelt daarmee ook vragen over de rol en positie van de kunstenaar: hoe bouw je een reputatie op en welke factoren zijn van invloed op eventueel succes? The Back Room in TENT loopt gelijktijdig met Project Rotterdam in Museum Boijmans Van Beuningen, waarin een jonge, nog niet ‘gemusealiseerde’ generatie centraal staat.

In vier solopresentaties in TENT wordt ingezoomd op kunstenaars die een belangrijke positie hebben ingenomen in de Rotterdamse kunstwereld, maar toch grotendeels onbekend zijn voor de huidige generatie: Paul Beckman (1946 – 2000), Arie de Groot (1937), Charly van Rest (1949) en Esma Yiğitoğlu (1944 – 2009). De presentatie van de meubelsculpturen van ‘unsung hero’ Paul Beckman vormt de start van dit gezamenlijke onderzoeksproject.

Paul Beckman
Paul Beckman maakte meubelen die een steeds vrijere vorm kregen. Met zijn werk wierp Beckman kritische vragen op over de manier waarop wij onze omgeving vormgeven, en onderzocht hij de scheidslijn tussen kunst en design. Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en Stedelijk Museum Schiedam organiseerden eerder solopresentaties rond zijn werk.

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert van 13 februari t/m de zomer de groepstentoonstelling Project Rotterdam, met werk van meer dan vijftien jonge Rotterdamse kunstenaars en ontwerpers.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT richt zich via haar uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. Een bezoek aan TENT is de kennismaking met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Openingstijden

Dinsdag - zondag: 11.00 - 18.00u.
Regelmatige avondopenstelling op donderdagavonden, zie TENT Events. Tijdens opbouw is TENT gesloten.

Aangepaste openingstijden 2013:
TENT is geopend op: Goede Vrijdag, Pasen, 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, Pinksteren en 26 december (2e Kerstdag),

TENT is gesloten op: 30 april (Koninginnedag), 25 december (1e Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Contact

TENT
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland
Tel: 010 - 413 5498

www.tentrotterdam.nl

2232 dagen geleden bijgewerkt

  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar TENT