TENT

Meer...
Expositie is afgelopen

TENT Academy Awards 2016

Tentoonstelling 21-07-2016 t/m 18-09-2016 > Rotterdam
TENT TENT Academy Awards 2016

De TENT Academy Awards(TAA) is dé jaarlijkse competitie voor de beste eindexamen films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies en van Zwitserland. Een team van vakdeskundige scouts maakt tijdens de eindexamententoonstellingen een selectie van de beste audiovisuele werken. Tijdens de screening zullen de werken worden beoordeeld door een jury die bestaat uit prominenten uit de beeldende kunst- en filmwereld. Zij selecteren deze avond de winnaar voor de TENT Academy Award en de Best Foreign Film Award. Dit jaar bestaat de TAA 2016 jury uit: uit Roos Gortzak (directeur Vleeshal, Middelburg), Giovanni Carmine (directeur Kunst Halle Sankt Gallen, Zwitserland), Sabine Himmelsbach (Haus der Elektronische Künste Basel, Zwitserland) en kunstenaarsduo en winnaars TAA 2009 Witte van Hulzen & Sander Breure. De winnaars ontvangen een residentie in Zwitserland en Rotterdam. Gedurende deze residentie krijgen de jonge kunstenaars de kans om zich verder te ontwikkelen en kennis te maken met een andere cultuur.

Tijdens de awardshow op 15 juli 2016 wordt in Cinerama het beste audiovisuele werk uit binnen- en buitenland op groot scherm getoond. Naast de beoordeling van de jury krijgt ook het publiek de kans om hun favoriete werk te kiezen, deze winnaar ontvangt de Public’s Choice Award.

Aansluitend worden de werken gedurende negen weken tentoongesteld in één van de zalen van TENT, hét platform voor 100% hedendaagse kunst in Rotterdam. De TENT Academy Awards fungeert als springplank voor pas afgestudeerde kunstenaars die op deze manier de kans krijgen hun werk te tonen aan een groot en internationaal publiek bestaande uit vakdeskundigen en kunst- en filmliefhebbers.

Nederlandse en Zwitserse scouts
De professionals die de eindexamententoonstellingen gaan scouten zijn o.a.: Sara Bachour (winnaar TAA 2015), Arianne Kamsteeg (producer De Appel), Vincent van Velsen (kunstcriticus en curator), Lindy Kuit (kunst- en architectuurcriticus), Marloes de Vries (curator Showroom MAMA), Jan de Vries (mede-oprichter KINO Rotterdam), Noor Kloosterman (onafhankelijk curator), Isidoor Roebers (producer bij Fonk Film), Alexandra Stäheli (projectleider Atelier Mondial in Basel), Andrea Bellini (directeur Centre d’Art Contemporain in Genève), Georgina Casparis (curator Manifesta 11) Simona Monizza (curator experimentele film EYE) en kunstenaar Johannes Dullin.

Gastland Zwitserland
Ieder jaar nodigt TENT een ander gastland uit. Het is voor de TENT Academy Awards bij uitstek dit jaar interessant om Zwitserland uit te nodigen als gastland. Zwitserland staat dit jaar extra in de belangstelling vanwege de tweejaarlijkse pan-Europese Manifesta biënnale die dit jaar voor de 11e keer wordt georganiseerd. Manifesta begon als Nederlands initiatief en werd in 1996 voor de eerste keer georganiseerd in Rotterdam. Nu, twintig jaar later, vindt deze plaats in Zurich, Zwitserland. Dankzij internationaal vooraanstaande kunstenaars als Fischli/Weiss, Pipilotti Rist en Thomas Hirschhorn ontpopt Zwitserland zich ook voor liefhebbers van hedendaagse kunst en cultuur als een waar paradijs. Met een overvloed aan aanbiedingen lokken op een klein oppervlak vele musea en galerieën, muziek-, theater- en literatuurfestivals. Vrijwel geen enkel ander land telt meer musea per hoofd van de bevolking dan Zwitserland. Daarnaast brengt de jaarlijkse kunstbeurs Art Basel een internationale menigte op de been. Internationaal gezien is de Zwitserse film wel een laatbloeier. Dit ligt o.a. aan de culturele eigenheid van Zwitserland, de opdeling in drie grote taalgebieden. Alle delen – Franstalig, Italiaanstalig en Duitstalig Zwitserland – oriënteerden zich veel meer op de buurlanden dan op elkaar. Derhalve was en is de ontwikkeling van de filmgeschiedenis in elk deel van Zwitserland verschillend.

Awardshow en screening TENT Academy Awards: vrijdag 15 juli 2016, 20.00 uur in Cinerama
Tentoonstelling TENT Academy Awards: 15 juli – 18 september 2016.

Mediapartner TAA 2016:
BK-informatie

TENT

  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT richt zich via haar uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. Een bezoek aan TENT is de kennismaking met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Openingstijden

Dinsdag - zondag: 11.00 - 18.00u.
Regelmatige avondopenstelling op donderdagavonden, zie TENT Events. Tijdens opbouw is TENT gesloten.

Aangepaste openingstijden 2013:
TENT is geopend op: Goede Vrijdag, Pasen, 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, Pinksteren en 26 december (2e Kerstdag),

TENT is gesloten op: 30 april (Koninginnedag), 25 december (1e Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "TENT"