Derek Scholte

Expositie is afgelopen

Museum Kinderwereld

Tentoonstelling 23-01-2016 t/m 31-07-2016 > Roden
Derek Scholte Museum Kinderwereld
Derek Scholte Museum Kinderwereld (2)
Speelgoedmuseum Kinderwereld gaat zaterdag 23 januari van start met een unieke tentoonstelling die kunst met speelgoed verbindt.

Sculpturen van beeldend kunstenaar Derek Scholte en objecten uit de collectie van Kinderwereld worden samengebracht in een expositie van speelgoed voor kinderen en grote mensen. Geïnspireerd door oud speelgoed en avonturen uit toekomstige en vervlogen tijden, omvat het werk van de kunstenaar voornamelijk voertuigen en machines die worden bestuurd door dromende karakters die op weg zijn naar een
wondere wereld vol avontuur.

Derek Scholte, beeldend kunstenaar en woonachtig in Roden, bouwt sculpturen van allerlei onderdelen die een verhaal vertellen. Na een theateropleiding en werkzaam te zijn geweest als acteur, docent en theatertechnicus is Scholte tot op heden werkzaam als grafisch vormgever en beeldend kunstenaar.
Gebruiksvoorwerpen

Oude gebruiksvoorwerpen vormen de basis voor de kunstobjecten die Scholte maakt voor grote mensen. Alledaagse dingen, gebutst en vol gebruikerssporen, zijn de elementen waarmee de kunstenaar vorm geeft aan zijn fantasie. Hij bouwt sculpturen waarin al deze onderdelen, elk weer met hun eigen verhaal, te herkennen zijn. Vlooienmarkten en tweedehands winkels worden dan ook regelmatig bezocht voor het verzamelen van allerhande voorwerpen en apparaten. Hiermee vervaardigt de kunstenaar zijn voertuigen, in de hoop op grote avonturen.

Tijdens de expositie staat in het Achterhoes (de tentoonstellingsruimte) een mega groot frame van een ouderwetse raceauto opgesteld. Derek Scholte heeft het chassis gebouwd van oude Meccano- onderdelen uit de collectie van het speelgoedmuseum. Het object is wel twee en een halve meter lang!
Opnamen

In de setting van een ouderwetse garage kunnen bezoekers naar eigen fantasie verder bouwen aan de raceauto; spiegels, pedalen, motorkap, bumpers, stuur, uitlaat, etc… Zolang de tentoonstelling loopt worden regelmatig opnamen gemaakt om de vorderingen van het bouwproces vast te leggen.

Tentoonstelling De Spelende mens is te bezichtigen in de periode 23 januari t/m 31 juli. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur en tijdens de vakanties is het museum ook op maandag open. Meer op www.museumkinderwereld.nl of bel: 050 5018851
Derek Scholte Roden
Derek Scholte Roden (2)
Derek Scholte Roden (3)
Derek Scholte Roden (4)

Ik maak objecten gemaakt van hergebruikte materialen, afkomstig van de straat (gevonden objecten), op vlooienmarkten en 2e handswinkels.

Het oude en soms antieke materiaal heeft een patina, volmaakt door onvolkomenheden.

Contact

Derek Scholte
Bakkerstraat 2
9301EL Roden
Nederland

derekscholte.nl

2356 dagen geleden bijgewerkt

  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stuur een bericht naar Derek Scholte