Sandra Schuurmans

Expositie is afgelopen

Living Art

Tentoonstelling 31-05-2013 t/m 23-06-2013 > Den Bosch
Sandra Schuurmans Living Art

Donker

Galerie KuBra presenteert: Living Art
Expositie van Stichting KuBra (Kunstenaars Uit Brabant)

Vanaf donderdag 30 mei aanstaande neemt Galerie KuBra u mee in de wereld van ‘living art’. De officiële opening is op zaterdag 1 juni om 15.00 uur. KuBra is de in februari 2013 geopende galerie van Stichting KuBra. Binnen deze stichting zijn 103 Brabantse kunstenaars aangesloten om samen op ontdekkingstocht te gaan, om elkaar een podium te bieden, samen te werken en om de Brabantse kunst te stimuleren. Zeven Brabantse Kunstenaars tonen hun werk: Liseth Visser, Jeanne Buijtels, Sandra Schuurmans, Jan Smits, Josina van Amsterdam, Petra Verlooy en Robert Doesburg.
Galerie KuBra,
Hinthamerstraat 100,
5211 MS ‘s-Hertogenbosch, 1ste verdieping.
Expositie van 30 mei t/m 23 juni 2013.
Tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom.
Ik ben zelf aanwezig tijdens de opening op 1 juni en op 31 mei en 6 juni van 12 tot 17 uur.

De expositie

Het thema van deze expositie is ‘Living Art’.
Wat kunst zo bijzonder maakt is dat het een uiting is van emoties en de beleving van de schepper. Elke kunstenaar met zijn of haar eigen voorliefde voor een bepaalde techniek en kleurpalet. Kunst heet je welkom in de wereld van de kunstenaar, kunst roept een emotie op, kunst brengt sfeer in de ruimte. De kleuren van de werken zijn sprankelend en hebben een positieve uitstraling. Ondanks de grote verschillen van de werken - techniek, kleuren, stijlen en onderwerpen - hebben ze met elkaar gemeen de grote en zichtbare bezieling. Kom kijken, kom voelen, kom beleven…..

Sandra Schuurmans

Binnen het oeuvre van Schuurmans staat het menselijk lichaam vrijwel altijd centraal. Hierbij focust ze steeds meer op het gezicht, zover gefocust dat dit zich zelfs meer en meer ontwikkelt tot fragmenten van het gezicht. Het oog staat centraal. Het oog kijkt naar buiten, maar richt zich ook naar binnen. Hierdoor worden verschillende emoties weergegeven, maar tegelijkertijd ook opgeroepen bij u als toeschouwer. Deze gelaagdheid is in de portretten op deze expositie ook terug te vinden. De afgebeelde personen bezitten karakter en lijken vaak in zichzelf gekeerd. Daarnaast zijn ze zeer open naar de wereld toe over hun zielenroerselen. Een werk als The Passing is een goed voorbeeld van haar werkwijze. Focus op het oog, de rest van het gezicht in vlugge lijnen en vlakken weergegeven, maar wel op een rake wijze. Het is een psychologisch portret dat herinneringen aan de video-installaties van Bill Viola en schilderijen van Francis Bacon oproept, dat verwonderd en beangstigd tegelijkertijd. En dat dus enorm boeit.

Schuurmans heeft haar opleiding gehad op Sint Lucas in Boxtel en op de kunstacademies van Utrecht en Den Bosch. Ze exposeerde bijvoorbeeld in Kasteel Ravenhof in Stabroek (België), bij Incubate Open Source in Tilburg, Gemeentemuseum Den Haag en in de bibliotheek van het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Sandra Schuurmans Den Bosch
Sandra Schuurmans Den Bosch (2)

the acceptance

Stuur een bericht naar "Sandra Schuurmans"