Galerie Inkt Delft

Meer...
Expositie is afgelopen

Siemen Dijkstra

Tentoonstelling 04-10-2014 t/m 13-11-2014 > Delft

Siemen Dijkstra is een autoriteit op het gebied van kleurenhoutsneden. Met grote zorg voor detail, weet hij een intiem panorama weer te geven. Zijn landschappen dwingen de aandacht van de kijker. De sobere prenten lijken een geheim te verhullen: het oog zoekt, tussen de bladeren, de varens en het riet, langs het rimpelend water en de drassige akkers. Er schuilt een mysterie achter deze natuurlijke perfectie. Het is juist de bedoeling van Siemen de verborgen schoonheid van het alledaagse landschap uit te drukken.
Hij hanteert de tijdrovende reductie-techniek met virtuose vaardigheid: nadat hij een uitgebreide werktekening heeft aangebracht op de houtplaat, snijdt hij voor elke drukgang steeds meer hout weg. Zijn prenten worden opgebouwd uit 10 tot 18 drukgangen, met evenveel kleurlagen, van licht naar donker. Met deze gelaagdheid bereikt hij de wonderbaarlijke dieptewerking in zijn landschappen.
Al zijn hele leven trekt Siemen Dijkstra rond in het noord-oost van het land en door de provincie Drenthe. Zijn liefde voor de natuur vertaalt hij ruim twintig jaren in sfeervolle houtsnedes. Door zijn historische besef, ervaart Siemen elk landschap als bezield.

Galerie Inkt Delft

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Ruimtelijk

Galerie Inkt Delft is gespecialiseerd in hedendaagse grafiek. Sinds augustus 1990 is de galerie gevestigd op de Choorstraat 29, in het oude centrum van Delft. Van circa 60 kunstenaars zijn er etsen, litho’s, zeefdrukken, lino’s en houtsneden permanent in stock. Inkt Delft houdt gemiddeld tien grafiektentoonstellingen per jaar, meestal in combinatie met een presentatie van klein ruimtelijk werk. Tevens is de Galerie Inkt Delft vertegenwoordigd op kunstbeurzen, en worden er, op verzoek, tentoonstellingen georganiseerd op andere locaties. Inkt Delft verzorgt eveneens de inrichting van bedrijven met (huur-)grafiek.

Openingstijden

Donderdag en vrijdag: 12.30-17.30 uur
Zaterdag: 12-17 uur
En op afspraak.

Contact


Galerie Inkt Delft
Choorstraat 29
2611JE Delft
Nederland
Tel: 015 2138650

www.inktdelft.nl
251 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Inkt Delft Delft

Stuur een bericht naar "Galerie Inkt Delft"