Galerie Inkt Delft

Meer...
Expositie is afgelopen

STERKE KOPPEN van Gert Strengholt, Diana van Hal, Josien de Geus en Sietske Bosma

Tentoonstelling 15-11-2014 t/m 04-12-2014 > Delft

Gert Strengholt wordt geïnspireerd door mensen. Door een bepaalde fysieke aanwezigheid, een trekje of een beweging. Die eigenschappen legt hij vast in portretten die karikaturaal en humoristisch overkomen, soms sprookjesachtig, altijd kleurrijk en expressief. Zijn schilderijen roepen vragen op, schrijnen en schuren, houden de kijker een spiegel voor.

Met verstilde beelden benadert Josien de Geus de moederlijke zorg over een kind en de behoefte om het te beschermen tegen maatschappelijke invloeden. Tegelijk reflecteert ze de houding van het kind dat reageert op die bezorgdheid.

Voor Diana van Hal speelt Afrika een grote rol. In een kleine serie lino’s bewaart ze haar herinneringen aan de prachtige mensen die ze heeft ontmoet in Mali. Het is een ode aan hun schoonheid onder de moeilijke omstandigheden.

Sietske Bosma heeft in St. Petersburg een serie bijzondere portretten van schoolkinderen in grafiek uitgevoerd. Ze wil daarmee hun kwetsbaarheid voelbaar maken, hen een podium geven en een gedroomde werkelijkheid.

Galerie Inkt Delft

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Ruimtelijk

Galerie Inkt Delft is gespecialiseerd in hedendaagse grafiek. Sinds augustus 1990 is de galerie gevestigd op de Choorstraat 29, in het oude centrum van Delft. Van circa 60 kunstenaars zijn er etsen, litho’s, zeefdrukken, lino’s en houtsneden permanent in stock. Inkt Delft houdt gemiddeld tien grafiektentoonstellingen per jaar, meestal in combinatie met een presentatie van klein ruimtelijk werk. Tevens is de Galerie Inkt Delft vertegenwoordigd op kunstbeurzen, en worden er, op verzoek, tentoonstellingen georganiseerd op andere locaties. Inkt Delft verzorgt eveneens de inrichting van bedrijven met (huur-)grafiek.

Openingstijden

Donderdag en vrijdag: 12.30-17.30 uur
Zaterdag: 12-17 uur
En op afspraak.

Contact


Galerie Inkt Delft
Choorstraat 29
2611JE Delft
Nederland
Tel: 015 2138650

www.inktdelft.nl
281 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Inkt Delft Delft

Stuur een bericht naar "Galerie Inkt Delft"