Galerie Inkt Delft

Meer...
Expositie is afgelopen

Hans Dolieslager: schilderijen, pastels en zeefdrukken van Hollandse landschappen

Tentoonstelling 24-01-2015 t/m 05-03-2015 > Delft
Galerie Inkt Delft Hans Dolieslager: schilderijen, pastels en zeefdrukken van Hollandse landschappen
Galerie Inkt Delft Hans Dolieslager: schilderijen, pastels en zeefdrukken van Hollandse landschappen (2)

Het landschap waar hij in woont, woont ook in hem. Al meer dan dertig jaar zijn de natuurgebieden en polders rond het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee onderwerp van Hans Dolieslagers werk, zonder dat het hem verveelt. Iedere keer toont het landschap een ander gezicht, afhankelijk van het seizoen of het uur van de dag, wisselend met het weer, veranderlijk van atmosfeer. Ongeacht de techniek die hij gebruikt, slaagt Hans Dolieslager er telkens weer in een landschap prachtig lichtend te maken, in subtiele kleurnuances.
De magie van zijn landschappen schuilt in het licht dat er leeft. Gloeiend door de mist, glimmend over het veld of flakkerend langs een bomenrij, het is het licht dat hier de hoofdrol speelt. Met toewijding, geeft Hans Dolieslager het licht de meeste ruimte, de hoogste plaats. Het land ligt te tintelen onder de bruisende hemel.

Galerie Inkt Delft

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Ruimtelijk

Galerie Inkt Delft is gespecialiseerd in hedendaagse grafiek. Sinds augustus 1990 is de galerie gevestigd op de Choorstraat 29, in het oude centrum van Delft. Van circa 60 kunstenaars zijn er etsen, litho’s, zeefdrukken, lino’s en houtsneden permanent in stock. Inkt Delft houdt gemiddeld tien grafiektentoonstellingen per jaar, meestal in combinatie met een presentatie van klein ruimtelijk werk. Tevens is de Galerie Inkt Delft vertegenwoordigd op kunstbeurzen, en worden er, op verzoek, tentoonstellingen georganiseerd op andere locaties. Inkt Delft verzorgt eveneens de inrichting van bedrijven met (huur-)grafiek.

Openingstijden

Donderdag en vrijdag: 12.30-17.30 uur
Zaterdag: 12-17 uur
En op afspraak.

Contact


Galerie Inkt Delft
Choorstraat 29
2611JE Delft
Nederland
Tel: 015 2138650

www.inktdelft.nl
309 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Inkt Delft Delft

Stuur een bericht naar "Galerie Inkt Delft"