Galerie Inkt Delft

Expositie is afgelopen

Siemen Dijkstra + Simon Woudwijk

Tentoonstelling 12-09-2019 t/m 19-10-2019 > Delft
Galerie Inkt Delft Siemen Dijkstra + Simon Woudwijk
Een dubbele tentoonstelling met nieuwe houtsneden van Siemen Dijkstra en bronzen beelden van Simon Woudwijk.
Siemen Dijkstra is een autoriteit op het gebied van kleurenhoutsneden.
Met grote zorg voor detail, weet hij een intiem panorama weer te geven. In tien tot achtien drukgangen, met evenveel kleurlagen van licht naar donker, bereikt hij de wonderbaarlijke dieptewerking in zijn landschappen. De sobere prenten lijken een geheim te verhullen: het oog zoekt, tussen de bladeren, de varens en het riet, langs het rimpelend water en de drassige akkers. Er schuilt een mysterie achter deze natuurlijke perfectie. Het is juist waar Siemen naar streeft: de verborgen schoonheid van het alledaagse landschap uit te drukken. Door zijn historische besef, ervaart Siemen elk landschap als bezield.
De veelzijdige kunstenaar Simon Woudwijk maakt o.a. bronzen beelden die gemodelleerd zijn met diverse materialen als boomtakken, textiel en touw. Zijn originele menselijke figuren -die hij ‘wachters’ noemt- verbeelden een synthese van natuur en cultuur, terwijl zijn oerbeeld van de wiel symbool staat voor de tijd in zijn eeuwige dimensie.
Op zaterdag 21 september is Simon Woudwijk in de galerie vanaf 16.00 uur.
Galerie Inkt Delft Delft

Galerie Inkt Delft is gespecialiseerd in hedendaagse grafiek. Sinds augustus 1990 is de galerie gevestigd op de Choorstraat 29, in het oude centrum van Delft. Van circa 60 kunstenaars zijn er etsen, litho’s, zeefdrukken, lino’s en houtsneden permanent in stock. Inkt Delft houdt gemiddeld tien grafiektentoonstellingen per jaar, meestal in combinatie met een presentatie van klein ruimtelijk werk. Tevens is de Galerie Inkt Delft vertegenwoordigd op kunstbeurzen, en worden er, op verzoek, tentoonstellingen georganiseerd op andere locaties. Inkt Delft verzorgt eveneens de inrichting van bedrijven met (huur-)grafiek.

Openingstijden

Donderdag en vrijdag: 12.30-17.30 uur
Zaterdag: 12-17 uur
En op afspraak.

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar "Galerie Inkt Delft"